Lenovo prišlo na slovenský trh s ďalším špeciálnym smartfónom. Mali sme tu už smartfón s veľkým displejom, hudobný mobil a teraz je tu niečo na kvalitné fotografovanie. Privítajte Lenovo VIBE Shot, ktorý obsahuje výkonný fotoaparát, hardvérové tlačidlo fotospúšte a možnosť manuálneho nastavenia fotenia.

Optimálna veľkosť displeja, tenké vyhotovenie a prepracovaný fotoaparát sú hlavné výhody Lenovo VIBE Shot

Optimálna veľkosť displeja, tenké vyhotovenie a prepracovaný fotoaparát sú hlavné výhody Lenovo VIBE Shot

Ide o smartfón s IPS displejom s uhlopriečkou 5 palcov a rozlíšením 1920 × 1080 bodov. Displej aj spodná časť telefónu sú chránené sklom Corning Gorilla Glass 3. Telefón podporuje dve SIM karty formátu microSIM a tiež microSD kartu do 128 GB.

My sme namerali hmotnosť 143 gramov a hrúbku 7,7 mm, preto sa dá pohodlne nosiť vo vrecku nohavíc. Batéria má kapacitu 3000 mAh a bez problémov s ňou prežijete celý náročný pracovný deň. Batériu však nie je možné používateľsky vyberať. Súčasťou dodávky je nabíjačka s výstupným prúdom 1,5 A. V škatuli ešte nájdete prepojovací USB kábel, slúchadlá a návod. Ďalej je tu plastový zadný kryt a fólia na predný displej. Kryt zásadným spôsobom nemení dizajn tohto telefónu, rozšíri ho asi o 0,8 mm a nezakrýva žiadny z portov alebo tlačidiel.

Na boku telefónu sa nachádza prepínač režimu fotenie Auto a Pro ako aj hardvérová spúšť fotenia

Na boku telefónu sa nachádza prepínač režimu fotenie Auto a Pro ako aj hardvérová spúšť fotenia

Zo stránky softvéru, Lenovo VIBE Shot bežal na OS Android 5.1 s Lenovo nadstavbou, ktorá zjednodušuje používanie tohto systému. Na toto prostredie si však treba chvíľku zvykať. Kapacita pamäte pre používateľa je 32 GB, kapacita RAM je 3 GB. Vo výbave je osemjadrový procesor Qualcomm MSM8939 Snapdragon 615 (štvorjadrový 1,7 GHz Cortex-A53 a štvorjadrový 1,0 GHz Cortex-A53).

Z hľadiska fotenia je tu 16 MPx zadný fotoaparát s LED bleskom, clonou F2.2 a optickou stabilizáciou. Používateľ si môže prepínačom na hornej strane vybrať buď jednoduché fotenie, alebo detailné manuálne nastavenie. V režime Pro si manuálne vyberáte zaostrenie, dobu expozície, ISO či nastavenie bielej. Rovnako sa dá vybrať niektorý z vopred predvolených režimov – HDR, panoráma, zaostrenie na hlavný objekt s rozostretým pozadím, panoramatická selfie alebo umelecká nočná fotografia.

16 MPx snímač, optická stabilizácia a trojfarebný blesk sú základom fotiek zo zadnej kamery

16 MPx snímač, optická stabilizácia a trojfarebný blesk sú základom fotiek zo zadnej kamery

Predný fotoaparát má rozlíšenie 8 MPx. Telefón podporuje napr. FM rádio, súčasťou dodávky je aj výborná navigácia Route66, diagnostický program, ilustrovaný používateľský návod a podobne. V telefóne nájdete aj kompas, snímač priblíženia, Wi-Fi ac, Bluetooth 4.1, GPS a A-GPS, pričom telefón podporuje sieť LTE.

 

Celkovo Lenovo VIBE Shot hodnotíme ako šikovný smartfón, s ktorým je radosť fotiť. Oceňujeme dva sloty pre SIM karty + microSD kartu, dostatočnú kapacitu batérie a možnosť manuálneho nastavenia fotoaparátu. Cenu považujeme za adekvátnu funkčnej a materiálovej výbave ako aj postaveniu výrobcu.

Cena: 399 EUR
Zapožičal: Lenovo Slovakia

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.