Na vlastnej koži sme vyskúšali upgrade systému Android z verzie 4.4 na 5.0.2.

Prechod na nový systém na telefóne Lenovo VIBE Z2 Pro bol skutočne bezbolestný. Dokonca nie je potrebné ani zálohovať vlastné dáta a upgrade môžete spraviť dokonca aj v hotelovej kaviarni alebo kdekoľvek máte možnosť stiahnuť inštalačný balík s veľkosťou 1,23 GB.

Čas potrebný na stiahnutie nie je zaujímavý, je to otázka rýchlosti vášho pripojenia. Prekvapení sme boli celkovo rýchlou aktualizáciou v následnom procese.

Zobrali sme stopky a samotná inštalácia po reštarte trvala 4 minúty. Nasledoval reštart a inovácia na novú verziu zabrala 4:15 min. To je tá časť, kedy sa postupne inštalujú balíčky a vytvára sa optimalizácia súborov. Toto poznáte aj z iných, menších aktualizácií. Po skončení tohto procesu sme mali o desať sekúnd pripravený systém na ďalšie použitie. Všetkých zástupcov aplikácií sme mali na pôvodných miestach a zachované zostali aj nastavenia zariadenia.

Pred tým, než sa objavila hlavná aktualizácia sme museli nainštalovať dve menšie do veľkosti 100 MB za každú. Pravdepodobne aktualizačný server výrobcu uvoľňuje aktualizácie postupne a jednoducho treba nainštalovať „záplaty“ na starý systém, kým sa povolí prechod na najnovšiu.

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.