Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Lenovo je partnerom projektu „Bezpečné školy“, v rámci ktorého bolo odovzdaných 16 kusov All in One počítačov. Víťazom v kategórii Videotvorba sa stali žiaci zo základnej školy Pavla Horova v Michalovciach. Svoje prvenstvo si zaslúžili prostredníctvom trojminútového videa, ktoré poukázalo na situácie, ktoré môžu vzniknúť na škole bez kamerového systému a zabezpečenia internetu.

„Žiaci veľmi spontánne prišli s myšlienkou natočiť krátke video, v rámci ktorého názorne ukázali tri modelové situácie. V prvej sa zamerali na nezhody medzi spolužiakmi. Kým bez kamerového systému učiteľ nevie identifikovať aktérov nezhody, prostredníctvom kamerového záznamu je identifikácia páchateľov jednoduchá. V druhej situácii poukázali na nemožnosť pripojiť sa v škole na stránky s nevhodným obsahom vďaka zabezpečeniu siete a v tretej situácii sa zamerali na identifikáciu žiaka – páchateľa pri poškodzovaní cudzej veci,“ povedal Ján Palkóci, zástupca riaditeľa ZŠ Pavla Horova v Michalovciach.

Cena pre víťaza

Jednou z cien pre víťaza bolo vybavenie počítačovej učebne zariadeniami od spoločnosti Lenovo, ktorá je partnerom tohto ročníka projektu „Bezpečné školy“. Základnej škole bolo odovzdaných 16 kusov počítačov, ktoré sa stali základom modernej PC učebne. „Radi podporujeme zmysluplné a edukačné projekty, ktoré prehlbujú záujem mladých študentov o informačné technológie. Veríme, že aj vďaka našim All in One počítačom vzniknú ďalšie zaujímavé projekty,“ povedal Ing. Vladimír Varzaly, Country Sales Manager pre Lenovo Slovakia.

Projekt „Bezpečné školy“

Cieľom projektu je vzdelávať žiakov na oboch stupňoch základných škôl v oblasti informačných technológií a počítačovej gramotnosti. Projekt má okrem iného upozorniť žiakov základných škôl na rôzne nástrahy internetu. Práve pre mladých žiakov môže byť internet nielen výborným pomocníkom, ale aj veľkou hrozbou. Do projektu sa zapojilo 146 škôl so 123 projektmi. Viac informácii o projekte nájdete na www.bezpecneskoly.sk.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.