Herný dizajn je minulosťou, nové Legiony vyzerajú ako pracovné notebooky.

Lenovo predstavilo nové herné notebooky značky Legion v dvoch verziách. Legion Y730 a Y530 na prvý pohľad pútajú úplne novým dizajnom. Zatiaľ čo predchádzajúce notebooky tejto značky boli viditeľne herné zariadenia, novinky pôsobia skôr ako pracovné notebooky.

Lenovo sa k tomuto kroku odhodlalo z toho dôvodu, aby umožnilo používateľom využívať svoj notebook aj pri práci či na dôležitých pracovných stretnutiach. Myšlienka je to pekná, aj keď je zrejmé, že v mnohých aspektoch majú navrch klasické pracovné ultrabooky.

Legion Y730 je vyrobený z opracovaného hliníka eloxovaného a poteší ultratenkými rámikmi okolo Full HD IPS displeja. Legion Y530 má jemnú povrchovú textúru. Oba modely ponúkajú grafické karty až do NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti a najnovšie procesory Intel Core i7 8. generácie. Samozrejmosťou je Windows 10, k dispozícii budú displeje so 60 Hz alebo 144 Hz frekvenciou.

Lenovo Legion Y730 sa dostane na trh v septembri 2018 a bude dostupný v 15-palcovej verzii za cenu od 1179 eur, resp. v 17-palcovej verzii za 1249 eur. Lenovo Legion Y530 bude v predaji už v júli za cenu od 869 eur.

Lenovo Legion Y530

Prečítajte si aj:

Recenzia Lenovo Legion Y520: Cenovo dostupný herný notebook s výkonom hernej konzoly

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit