Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Vysoký výkon, vynikajúce jazdné vlastnosti, spoľahlivé. Také sú autá značky Lexus.  Každému detailu venujú mimoriadnu pozornosť  majstri Takumi, ktorých prácu ukazuje Lexus vo svojej novej marketingovej kampani.

Čestné meno Takumi patrí výlučne najlepším a najskúsenejším majstrom remesla. Získanie tohto titulu si vyžaduje najmenej 25 rokov praxe, neustále vzdelávanie a zdokonaľovanie schopností a takisto aj výnimočné osobnostné rysy – dôraz na detaily a úsilie o dosiahnutie ideálneho výsledku.

Toto nekompromisné zdokonaľovanie, trpezlivosť a precíznosť remeselného spracovania, ktorého výsledkom sú výkonné Lexusy vzbudzujúce najvyššie emócie vodičov, prezentujú spoty pripravené pre novú kampaň nazvanú Performance, Crafted to the Extreme (Výkon spracovaný do extrému).  Ukazujú cestu modelov LC 500, RC F a GS F od výrobnej linky až na trať, kde majstri riadenia testujú ich výkon.

„V spoločnosti Lexus je meradlom výnimočnosti nielen kvalita vozidiel, ale aj emócie, aké vyvolávajú,” hovorí  Cooper Ericksen, viceprezident spoločnosti Lexus USA pre marketing. ,,Titul Takumi je najvyššia hodnosť, akú môže získať pracovník Lexusu. Majstri Takumi sa starajú o najmenšie detaily pri konštruovaní aerodynamicky tvarovaných karosérií, overujú titánové časti motorov a overujú  (skúšajú) hotové autá na trati.”

Marketingová kampaň zahŕňa dva polminútové spoty – Crafted Extremes a Extreme Measures a jednominútovú, predĺženú verziu Crafted Extremes – Extended Cut. Réžiou reklamných filmov bol poverený Ozana Biron, tvorca známy v automobilových kruhoch a scén nakrúcaných na trati sa zúčasnil majster driftingu a hollywoodsky kaskadér  Rhys Millen.

Filmovému štábu bol umožnený neobmedzený prístup do priestorov výrobných liniek spoločnosti Lexus, ktoré sú bežne dostupné len pre zamestnancov.  Závod  Motomachi, kde vyrábajú  model Lexus LC 500, je jedným z najmodernejších automobilových závodov na svete – práve tu vznikol legendárny superautomobil Lexus LFA. Výrobná linka sa ligoce čistotou a interiéry výrobných hál sú natreté snehobielou farbou, čo umožňuje všimnúť si aj tie najmenšie nedostatky. Takumi kontrolujú každý súčasť vozidla pomocou zraku, sluchu a dotyku rúk – čo je účinnejšie, ako keby to robili roboty a snímače.  Záverečná kontrola zahŕňa 700 bodov a po nej nasleduje skúšobná jazda na testovacej trati závodu, ktorú tiež realizujú vodiči Takumi.

Získanie titulu Takumi je veľkou poctou – spomedzi 7700 pracovníkov závodu  Lexus Miyata na ostrove Kjúšu ho má iba devätnásť.  Na pozíciách vedúcich tímov odovzdávajú vedomosti, zručnosti a tradície spoločnosti mladším kolegom a dbajú aby bolo každé vyrobené vozidlo perfektné – ako sa patrí na Lexus.

V súčasnosti automobily čoraz častejšie vyrábajú stroje”, poznamenáva  Ericksen. „Autá  Lexus však vyrábajú ľudia.”

Značky: