Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Značka Lexus sa umiestnila na prvom mieste medzi najspoľahlivejšími jazdenými autami v každoročnom rebríčku Driver Power  britského magazínu Auto Express. V prvej desiatke víťazov sa ocitli až tri modely japonského výrobcu luxusných automobilov.

Pre Lexus je to už štvrté ocenenie v tohtoročnom prieskume Auto Express Driver Power. Automobilka už predtým získala ocenenie za najlepšiu dílerskú sieť a bola vyhlásená za najlepšieho výrobcu automobilov a navyše sa model Lexus RX 450h umiestnil na prvom mieste medzi najlepšími SUV prémiovej triedy.

Miesta v prvej desiatke rebríčka najspoľahlivejších jazdených áut získali tri modely Lexus. Populárny sedan Lexus IS sa umiestnil ako druhý v celkovej klasifikácii najspoľahlivejších áut. Lexus RX bol vyhodnotený ako najlepší v prémiovej kategórii SUV a hybridný hatchback Lexus CT 200h dosiahol najvyššie hodnotenie spokojnosti zákazníkov a kvality – celých 94 percent.

Kvalitu automobilov Lexusu dokazuje skutočnosť, že naši čitatelia dali svoj hlas až trom vozidlám tejto značky v prvej desiatke,” vyjadril sa Graham Hope, redaktor magazínu Auto Express. „Majitelia Lexusov sú veľmi spokojní so spoľahlivosťou a kvalitou svojich automobilov,  s  dokonalými motormi a prevodovkami. Oceňujú aj bezpečnosť a komfort, ktoré prinášajú radosť z jazdy.”

Veľký význam pre  spokojnosť klientov má program predaja certifikovaných jazdených vozidiel Approved Pre-Owned, realizovaný automobilkou Lexus. V rámci neho prechádzajú automobily ešte pred predajom podrobnou, 120-bodovou kontrolou kvality a bezpečnosti a bez ohľadu na vek dostávajú od výrobcu ročnú záruku bez obmedzenia a ročnú asistenčnú službu v rámci Európskej únie. Každý kupujúci jazdeného vozidla Lexus má v rámci programu navyše právo na výmenu automobilu v priebehu 30 dní od jeho kúpy.

Značky: