Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Lexus LC vo verzii kupé aj kabriolet patrí k unikátnym autám na trhu. Je dostupné v štyroch verziách, z ktorých každá mu dodáva trochu iný charakter.

Nadčasové línie karosérie a dizajn, ktoré zaujmú každého okoloidúceho, sú charakteristickými znakmi Lexusu LC. Platí to pre kupé aj kabriolet. Konštrukčne je vozidlo založené na platforme GA-L v architektúre TNGA, ktorá umožnila vytvoriť karosériu s extrémnou tuhosťou. Ťažisko je umiestnené veľmi nízko, rozloženie hmotnosti medzi prednou a zadnou časťou je ideálne a k výnimočnému komfortu jazdy prispieva viacprvkové zavesenie nápravy.

Kupé aj kabriolet sú k dispozícii s 5-litrovým motorom V8 s výkonom 464 k a krútiacim momentom 540 Nm. Kupé zrýchli z 0 na 100 km/h za 4,7 sekundy, zatiaľ čo verzia so skladacou strechou je len o 0,3 sekundy pomalšia. O rýchle zmeny prevodových stupňov sa stará 10-stupňová automatická prevodovka. Pre verziu kupé je k dispozícii aj ďalšia možnosť pohonu – LC 500h kombinuje 3,5-litrový motor V6 s moderným elektromotorom. Celkový výkon tejto kombinácie je 359 koní a auto zrýchli z nuly na stovku za päť sekúnd. Ďalšie plus – dokáže sa s vypnutým zážihovým motorom, iba na elektrinu rozbehnúť na rýchlosť 140 km/h.

Lexus LC Prestige

Verzia Prestige otvára dvere do sveta Lexusu LC. Auto je štandardne vybavené systémom korekcie tuhosti pruženia, štyrmi jazdnými režimami a vo verzii s motorom V8 aj zadným diferenciálom LSD. Má 21-palcové zliatinové disky a vodič a spolujazdec ťažia z vyhrievaných a ventilovaných pohodlných kožených sedadiel. K štandardnej výbave patrí inteligentný kľúč, predné a zadné parkovacie senzory a zadná kamera, ako aj full LED osvetlenie.

Každý Lexus LC má tiež pokročilý bezpečnostný systém Lexus Safety System+, ktorý okrem iného zahŕňa prednárazový ochranný systém PCS, aktívny tempomat, adaptívne diaľkové svetlá, systém varovania pred vybočením z jazdného pruhu, monitor mŕtveho uhla a výstrahu pred križujúcimi vozidlami vzadu pri cúvaní.

O dokonalý zvuk v kabíne sa stará audiosystém Mark Levinson s 13 reproduktormi. K smartfónom sa auto pripája pomocou rozhraní Apple CarPlay a Android Auto, štandardom je GPS navigácia a 10,25-palcová obrazovka. Auto je dostupné v 10 farbách a kabriolet môže mať čiernu alebo béžovú látkovú strechu, ktorá je ovládaná elektricky.

Lexus LC Bespoke

Je v ponuke aj na slovenskom trhu. Jedinečný vzor čiernych 21-palcových kovaných hliníkových diskov a elegantná čierna povrchová úprava svetlometov, svetiel, nárazníkov, prahov, mriežky chladiča a prívodov vzduchu vytvárajú dojem uceleného konceptu. Predné športové sedadlá sú vyrobené z Alcantary (v kabriolete z prírodnej kože) a sú nastaviteľné v 8 smeroch.

Počnúc modelom Bespoke má kupé Lexus LC výsuvný zadný spojler a voliteľnou možnosťou je pri tomto modeli pevný karbónový spojler Aviation na zlepšenie trakcie pri vyšších rýchlostiach. Verzia Convertible má naopak k dispozícii balík Regatta, ponúkaný doteraz len v limitovaných edíciách. Zahŕňa čiernu alebo tmavomodrú strechu a veľkolepý interiér s bielym čalúnením. Pri verzii kupé je strecha vyrobená z uhlíkových vlákien.

Lexus LC Hokkaido

Verzia Hokkaido dáva pocit absolútnej jedinečnosti, pretože je prísne limitovaná. Pre celú Európu je plánovaných len 40 exemplárov karosérií kupé a 40 áut bez strechy. Odkaz na ostrov Hokkaido na severe Japonska to prezrádzajú prahy dverí, aj štítok so sériovým číslom na stredovej konzole.

21-palcové kované hliníkové disky vďaka novej metóde 3D leštenia intenzívne odrážajú svetlo. Nápadná je  aj čierna povrchová úpravu svetlometov a svetiel, nárazníkov, masky chladiča, prahov a prívodov vzduchu. Interiér ponúka množstvo akcentov v exkluzívnej farbe Dark Rose. Predné sedadlá sú čalúnené prírodnou semianilínovou kožou a sú nastaviteľné v desiatich smeroch. Verziu Hokkaido výrobca dodáva v štyroch variantoch laku (biela, strieborná, čierna a červená) a kabriolet môže mať aj jedinečnú úpravu Dark Rose, pre ktorú je vyhradené aj čalúnenie v tejto farbe.

Lexus LC Superturismo

Je to najvyššia verzia Lexusu LC v oboch karosárskych verziách. Zvonku sa auto vyznačuje Sport styling paketom a rovnako ako vo verzii Hokkaido je štandardne vybavené HUD displejom na čelnom skle.

Kupé Superturismo má riadenie s meniteľným prevodom a riadenie zadnej nápravy, športové sedadlá Alcantara v interiéri a karbónovú strechu. Kryt prístrojovej dosky strop, slnečné clony a stĺpiky sú tiež potiahnuté Acantarou. Vo verzii kabriolet sú tieto prvky potiahnuté materiálom Tahara a sedadlá semianilínovou kožou.

Značky: