Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Aké autá máme najradšej? Milovníci štvorkolesových tátošov majú svoje konkrétne typy, ale väčšina z nás sa určite zhodne v tom, že najviac si ceníme autá, ktoré vzbudzujú pozitívne emócie, skrátka majú v sebe ,,niečo”. A tieto vlastnosti, typické pre modely Lexus, sa stali inšpiráciou pre vytvorenie piesne a hudobného videa, ktoré je výsledkom prvej spolupráce tohto druhu niekoľkých umelcov z hudobnej brandže.

Lexus bez falošnej skromnosti vyhlasuje – naše autá sú jedinečné, majú inšpirovať a vzbudzovať emócie pri každej jazde. Toto tvrdenie dokazuje aj nová reklamná kampaň, ktorá vznikla z iniciatívy americkej pobočky značky. Vlastnosti nových modelov Lexus sa preniesli na úplne novú,  hudobnú pôdu a umelci zapojení do tohto projektu spolu pracovali po prvýkrát.

Kampaň v znamení hviezd

Skladba aj videoklip sú dielom, na ktorom pracovali výnimoční umelci. Duo hudobných producentov Nova Wav z Floridy, nominovaných na cenu Grammy, Audrey Nuna – americká speváčka kórejského pôvodu, Ecko – rapper z Argentíny a Zak Ryan Schlegel, mnohoráz ocenený   choreograf spolupracujúci s hviezdami z celého sveta.  Táto pestrá skupina umelcov sa inšpirovala novými modelmi Lexusu a spoločne vytvorili v rámci kampane Emotional Sparks originálnu skladbu No Ceiling.

Emócie prenesené do diela vychádzajú zo skutočných skúseností hudobníkov, ktorí mali možnosť sami sa presvedčiť, aké emócie vzbudzujú nové modely japonskej značky.  Kompozícia skladby je inšpirovaná jednotlivými prvkami a prednosťami Lexusov, ako sú napríklad pokročilý asistenčný systém Lexus Teammate, tichý a dynamický plug in hybrid v novom Lexuse NX 450h+, ale aj hukotom a výkonmi 5-litrového motora s atmosférickým nasávaním v novom IS 500.

Nielen hybridné inšpirácie

Okrem pesničky vznikli aj krátke reklamné spoty, v ktorých vyššie spomenuté prvky propagujú jednotliví umelci, ktorí spolupracujú v rámci kampane Emotional Sparks. Tichý pohon a dokonalý audio systém nového Lexusu NX 450h+ s plug in hybridom pod kapotou vytvoril dokonalé prostredie na počúvanie vokálov vytorených producentami Nova Wav.

Slová piesne, ktoré napísala Audrey Nuna, nadobudli konkrétny tvar počas jazdy Lexusom LS 500h so systémom Lexus Teammate, ktorý umožňuje vodičovi za volantom relaxovať a na ceste ponúka bezkonkurenčnú podporu. Zrýchlený tep a zvuk motora V8 sa stali inšpiráciou pre rapera Ecko, ktorý si mohol vyskúšať radosť z jazdy v novom Lexuse IS 500 – modeli, kde hrá výkon prvé husle. Zak Ryan Schlegel zasa vytvoril choreografiu k videoklipu, kde naplno využil elegantné pohyby Lexusu NX 350h, ktorý vďaka funkcii Remote Park zaparkuje dokonca aj bez vodiča sediaceho za volantom.

Toto bola teória. A výsledok? Stojí zato presvedčiť sa o tom na vlastné oči aj uši, vypočuť si skladbu a pozrieť video, ktorého režisérom je Sebastian Strasser – filmár špecializovaný na toto odvetvie, ktorý už získal viac ako 200 medzinárodných ocenení za reklamu a ako málokto sa vyzná vo vytváraní spotov pre najväčšie značky.

Značky: