Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Stovky hodín skicovania a dizajnovania, desiatky prototypov, tisíce kilometrov testovania a obrovské množstvo práce v každej fáze vývoja. Modely značky Lexus prechádzajú dlhú cestu, kým sa z nich stanú autá pripravené na sériovú výrobu. Skúsenosti a úsilie inžinierov a majstrov Takumi pracujúcich vo výrobných závodoch sa odzrkadľujú v spokojnosti zákazníkov. Potvrdzujú to aj rebríčky vo Veľkej Británii a USA.

Vlastniť Lexus znamená obmedziť nechcené návštevy v servise na minimum. Kvalita a spoľahlivosť jeho modelov znamená, že si ich majitelia vychutnávajú svoje autá viac ako zákazníci iných značiek. To je najstručnejšie zhrnutie záverov najnovších prieskumov spoľahlivosti.  Nedávno uskutočnené prieskumy vo Veľkej Británii a Spojených štátoch postavili Lexus na pozíciu lídra v kvalite a spoľahlivosti. Nejde však iba o absenciu nedostatkov. Britský magazín Auto Express s odvolaním sa na tieto výsledky napísal, že majitelia Lexusov zjavne milujú každý aspekt vlastníctva týchto áut. Ide teda aj o úroveň obsluhy pri predaji, spokojnosť s autoservisom, záručné podmienky a v neposlednom rade o kvalitu a bezporuchovú prevádzku vozidla. 

Číslo jedna vo Veľkej Británii

Prieskumy Auto Express Drive Power týkajúce sa rôznych ojazdených áut dali Lexusu skóre 89,21 %, čo mu vynieslo prvé miesto. Niekoľkoročné staršie modely boli hodnotené z mnohých aspektov a Lexus medzi nimi zvíťazil  v kategóriách ako karoséria, interiér, komfort, spoľahlivosť a kvalita montáže. Štúdia zahŕňala 75 modelov ojazdených áut a v prvej desiatke boli až 4 Lexusy! Číslom jedna medzi všetkými sa stal Lexus GS – hybridný sedan strednej triedy. Štvrté, šieste a siedme miesto obsadili Lexus RX tretej generácie, Lexus CT a štvrtá, súčasná generácia Lexus RX. Tieto výsledky ukazujú, že majitelia Lexusov môžu od svojich áut požadovať najvyššiu kvalitu aj po záručnej dobe.

Číslo jedna v Spojených štátoch

Prieskum kvality v USA uskutočnila spotrebiteľská organizácia Consumer Reports. Táto renomovaná spotrebiteľská organizácia už roky funguje na neziskovej báze a jej poslaním je zverejňovanie nezávislých testov, osveta zameraná na spotrebiteľov a podpora ich záujmov. V korešpondenčnej štúdii mali vodiči ohodnotiť svoje autá v 17 aspektoch a výsledky určujúce úroveň spoľahlivosti mali byť v rozsahu bodov od 0 do 100. Priemerné skóre sa pohybovalo od 41 do 60 bodov. A aký výsledok dosiahol Lexus v porovnaní s konkurenciou? Japonská prémiová značka, ktorá obsadila prvé miesto so 76 bodmi, predbehla Mazdu, Toyotu, Infiniti, Hondu a Subaru. Japonským autám sa v prieskume darilo oveľa lepšie ako konkurentom z Európy či USA.

Značky: