Spoločnosť LG rozširuje rady prémiových televízorov o ďalšie dva modely – SUPER UHD TV s technológiou Nano Cell a LG SIGNATURE OLED TV W, ktorý stihla predstaviť po prvý raz na veľtrhu CES. 

LG SIGNATURE OLED TV stelesňuje snahu spoločnosti o čo najlepší zážitok zo sledovania televízie a predstavuje najpokročilejšie dostupné zobrazovacie technológie. Inovatívny dizajn modelového radu W7 je navrhnutý tak, aby eliminoval všetky rušivé prvky a zdôraznil krásu samotného obrazu.

Elegantný tenký profil 65-palcového W7 televízora, ktorý je menší ako 4 mm vo variante zavesenia na stenu, vytvára ilúziu pohľadu z okna.

LG OLED televízory predstavené v roku 2017 po prvý raz ponúknu inovatívne Dolby Atmos s výbornou kvalitou zvuku. Táto technológia mapuje polohu zdroja zvuku, reflektuje ju a vytvára tak mnohovrstvový zvuk napodobňujúci reálne prostredie. 77-palcová verzia W7 získala hneď pri svojom predstavení ocenenie Best of CES Innovation Award 2017 a prevýšila ostatné televízory v Engadget’s Best of the Best Award.

Tretia generácia SUPER UHD televízorov je vybavená technológiou Nano Cell, ktorá využíva častice s veľkosťou jeden nanometer k neuveriteľne presnej reprodukcii farieb. Pôsobivú kvalitu obrazu dosahuje tým, že absorbuje zbytočné svetelné vlnenie, čo prináša čisté farby. Táto funkcia umožňuje novým LCD obrazovkám odfiltrovať určité farby s veľkou presnosťou a vykresliť každú farbu presne tak, ako bolo pôvodne zamýšľané.

Napríklad červená farba sa často v bežných televíziách môže miešať s farbami o podobných vlnových dĺžkach, ako je žltá alebo oranžová, čím pre oko pôsobí nevýrazne a žltkasto. LG Nano Cell technológia dramaticky znižuje blednutie farieb, nestabilitu obrazu a nežiadúci rozklad farieb. Poskytuje zároveň konzistentné farby aj v širokom pozorovacom uhle 60° prakticky bez straty farebnosti.

Všetky televízory LG OLED a SUPER UHD pre rok 2017 sú vybavené funkciou Active HDR k detailnému vykresľovaniu tieňov aj pri svetlých scénach. Spracováva totiž obsah scény po scéne a v prípade potreby vloží do obrazu dynamické dáta pre kvalitné zobrazenie. Okrem toho televízory podporujú pestrú škálu formátov vysokého rozlíšenia, vrátane Dolby VisionTM, HDR10 a HLG (Hybrid Log Gamma). Univerzálne využitie podporí funkcia HDR Effect, ktorá spracováva obsah v bežnom rozlíšení a v určitých častiach zlepšuje jas, zvyšuje kontrast a vykresľuje tak kvalitnejší obraz.

Najnovšia platforma webOS Smart TV dodáva všetkým novým TV prívetivé užívateľské prostredie. LG webOS 3.5 je vylepšené pre jednoduchšie ovládanie a rýchlejší prístup k obsahu pomocou funkcií Magic Remote a Magic Link. Diváci tak majú okamžitý prístup k obľúbeným službám ako Netflix a Amazon Prime Video jednoduchým stlačením jedného tlačidla na diaľkovom ovládači.