Inovácia, ktorú si budeme chcieť vyskúšať reálne.

LG totiž nie je prvá firma, ktorá by chcela využiť plochu displeja ako rezonátor zvuku. Niečo podobné sme videli už aj pri Sony, avšak doteraz len v TV prijímačoch. V prípade smartfónov Sony Xperia XZ2 resp. XZ3. Avšak v prípade smartfónov nie je použitý displej ako reproduktor ale vibračný motorček na zosilnenie vnímania efektu zvuku z klasických reproduktorov. Je to však istá cesta, ako priniesť niečo nové.

LG posúva latku ešte vyššie a v najnovšom modeli LG G8 ThinQ chce využiť OLED panel ako hlavný reproduktor. Už v minuloročnom modeli ukázal špecialitu v oblasti zvuku. Položením na pevnú podložku sa audio preplo do režimu boombox (túto funkciu bude obsahovať aj nová G8-čka). Nárast výkonu aj celková šírka prejavu bola citeľná a tak ste k mobilu nepotrebovali ani externý reproduktor.

Firma LG svoju technológiu v pripravovanom modeli pomenovala ako Crystal Sound OLED. Tento prvok nebude na šírenie zvuku jediný. Na spodnej hrane má byť druhý, basovo orientovaný reproduktor. Tým používatelia získajú stereo zvuk. V novinke majú byť obsiahnuté aj technológie ako DTS:X 3D Surround, Hi-Fi Quad DAC a Master Quality Authenticated.

Zdroj: MSPoweruser

Prečítajte si aj:

LG G8 ThinQ príde s predným 3D fotoaparátom

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.