Najnovší prírastok do radu G bol navrhnutý tak, aby oslovil najnáročnejších spotrebiteľov, hľadajúci nezameniteľný smartfón.

Spoločnosť LG Electronics (LG) prináša zástupcu smarfónu z prémiovej rady G, model LG G8S ThinQ. Je to vhodná voľba pre ľudí, ktorí hľadajú chytrý telefón, ktorý ponúka mnoho výnimočných funkcií a technológií používaných nielen v mobilných telefónoch. Najnovší prírastok bude k dispozícii od tohto mesiaca aj na Slovensku.

„Z Camera“ bola prvýkrát predstavená na LG G8 ThinQ a využíva technológiu senzorov Time-of-Flight (TOF). Funkcie pre bezdotykové ovládanie prístroja sú teraz k dispozícii aj u LG G8S ThinQ. Z Camera ponúka okrem ovládania i možnosť pohodlného a bezpečného biometrického rozpoznávania. HandID využíva schopnosť snímača Z Camera skenovať jedinečný vzor žíl na dlani a tento vzor užívateľa identifikovať pomocou infračerveného svetla. Odomknúť telefón používateľ môže nielen v tme rovnako presne ako počas dňa, ale bez vyžadovaného dotyku. Rovnaká technológia prichádza do hry v aplikácii Face Unlock, ktorá je tiež veľmi presná a rýchla vďaka použitiu infračerveného svetla a 3D mapy zo senzorov Z Camera.

„Ďalšou novou funkciou, možno práve tou najzaujímavejšou, ktorá využíva senzory Z Camera, je Air Motion. Bezdotykové príkazové rozhranie, ktoré umožňuje vykonávať rôzne akcie bez dotyku obrazovky. Tá je aktívna pri vybraných aplikáciách pre okamžité operácie, napríklad prijímanie hovorov či zmenu nastavenia hlasitosti alebo na ovládanie budíkov „vysvetľuje Michal Domin z LG Electronics.

Vylepšená kamera s najširším zorným uhlom na trhu až 137° – umožňuje používateľom vychutnať si nepretržitý zoom bez oneskorenia alebo skreslenia farieb. Výnimočná výkonnosť kamier G8S ThinQ bola uznaná nemeckou ratingovou organizáciou VCX, ktorá zaradila práve LG G8S ThinQ medzi smartphony s najvyššou úrovňou kvality foto výsledkov.

Na prednej strane je smartfón vybavený štandardným objektívom a Z Camera snímačom, ktorý výrazne vylepšuje populárne funkcie ako je Portrét a Spotlight. Pridanie funkcie pri Z Camere rýchlo merať vzdialenosti pomáha vytvárať portréty s väčšou hĺbkou a pocitom.

Spotlight deteguje zakrivenie tváre používateľa a simuluje štúdiové osvetlenie, ktoré prináša profesionálnu kvalitu pre selfies. Vďaka funkcii Video Depth Control majú taktiež videá urobené na fotoaparáte LG G8S ThinQ hĺbku a bokeh efekt, ktorý objekt zaostruje a pridáva mäkké rozmazané pozadie. A pre používateľov, ktorí sú unavení z roztrasených videozáznamov, prichádza LG G8S ThinQ s funkciou Steady Cam, ktorá poskytuje plynulé a jasné video aj bez použitia gimbalu.

Model LG G8S ThinQ je vybavený mobilnou platformou Qualcomm Snapdragon  855 a živým 6,21 palcovým displejom FHD + FullVision OLED (2248 × 1080). Telefón je tiež vybavený špičkovým audio systémom, ktorý je vybavený stereofónnymi reproduktormi. Tie poskytujú bohatý, štruktúrovaný výkon a pohlcujúci priestorový zvuk. LG G8S ThinQ pokračuje vo svojej excelentnej tradíciu v oblasti audio reprodukcie s 3,5 mm jackom pre slúchadlá.

Štýlový, ergonomický smartfón poskytuje jednoduché ovládanie jednou rukou a vyžaruje nenápadnú eleganciu a funkcie obľúbené u zákazníkov po celom svete. Spredu pokrýva OLED displej  2.5D Corning Gorilla Glass a zozadu leštené, hladké sklo, ktoré poskytuje pevné a pohodlné uchopenie. Štandardom je 6 GB RAM, 128 GB úložisko s možnosťou rozšíriť pamäť o ďalších 2 TB pomocou voliteľnej pamäťovej karty, zvýšená odolnosť vďaka armádnemu štandardu MIL-STD 810G a odolnosť proti vode a prachu s certifikáciou IP68. LG G8S ThinQ bude na trhu k dispozícii vo farebnom elegantnom zrkadlovom prevedení Mirror Black.

Odporúčaná koncová cena LG G8S ThinQ bola stanovená na 699 EUR. LG G8S ThinQ je v ponuke od 01.júla 2019 u vybraných slovenských operátorov a na ALZA.SK.

Kľúčové špecifikácie:

  • Čipová sada: mobilná platforma Qualcomm Snapdragon 855
  • Displej: 6,21″ FHD + OLED FullVision (2248 × 1080)
  • Pamäť: 6 GB RAM / 128 GB
  • Fotoaparát:

– Zadný- širokouhlý 13MP (F2,4 / 1,0μm / 137˚) / 12MP štandardný (F1,8 / 1,4μm / 78˚) / 12MP teleobjektív (F2,6 / 1,0μm / 48˚)

– Predný: 8MP štandard (F1.9 / 1.12μm / 80˚) / Z Camera (technológia TOF)

  • Batéria: 3550 mAh, integrovaná
  • Operačný systém: Android 9.0 Pie
  • Rozmery: 155,3 x 76,6 x 7,99 mm
  • Hmotnosť: 181 g
  • Siete: 2G / 3G / 4G / 4,5g (LTE-A)
  • DualSIM podporujúce dve aktívne SIM karty
  • Pripojenie: Wi-Fi 802.11 a, b, g, n, ac / Bluetooth 5 / NFC / USB Typ-C (kompatibilný s USB 3.1)
  • Biometria: HandID / Face Unlock / Snímač odtlačkov prstov
  • Farby: Mirror Black *
  • Ostatné: Ovládanie Air Motion / Stereo/

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.