Ponúkne nové funkcie.

Inteligentným televízorom sa v touchITe venujeme čiastočne. Testovali sme zariadenie od Sony so systémom Android TV a takisto aj nové modely od Panasonicu s Firefox OS. Ďalší výrobca, spoločnosť LG, oznámil novú verziu operačného systému pre televízory. Novinky vo webOS 3.0 predstaví na výstave CES 2016, mali by sa objaviť v modeloch televízorov pre rok 2016.

Systém webOS bol pôvodne určený pre smartfóny. Aktuálne však existuje iba vo verzii pre televízory. LG ho postupne vyvíja a vylepšuje. Nová verzia webOS 3.0 nemá priniesť výraznejšiu zmenu grafického rozhrania. Novinkou majú byť najmä funkcie. LG totiž chce integrovanými funkciami konkurovať čoraz výkonnejším a lacnejším set-top boxom.

Novinkou bude napr. možnosť rozdeliť obraz do dvoch častí. V každej z nich môžete sledovať iný TV kanál alebo používať rozdielny zdroj signálu. Zabudovaný hudobný prehrávač bude takisto možné používať aj v prípade, že je televízor vypnutý. Zvuk sa bude prehrávať pomocou pripojených reproduktorov. Pribudne aj aplikácia LG IoTV, ktorá umožní ovládať domáce spotrebiče cez televízor.

LG verí, že používateľov osloví najmä trojicou „magických“ funkcií. Platforma webOS 3.0 je výraznejšie prepojená s hardvérom, vďaka čomu bolo možné vytvoriť funkciu Magic Zoom, ktorá umožní zväčšiť akúkoľvek časť obrazovky bez straty kvality. Funkcia Magic Mobile Connection slúži na prepojenie TV obrazovky s mobilnými zariadeniami. Môžete pomocou nej streamovať aplikácie z telefónov alebo tabletov. Diaľkový ovládač Magic Remote umožní zapínať / vypínať set-top boxy a ovládať DVR funkcie. LG takisto vylepšilo proces odporúčaní v rámci televízneho programu.

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit