Uvidíme ho na výstave CES v Las Vegas.

Výstava CES 2018 v Las Vegas klepe na dvere a spoločnosti začínajú naznačovať alebo priamo oznamovať, aké produkty tam budú vystavovať. Príkladom je LG, ktoré oznámilo prvé Nano IPS monitory na svete. Táto technológia debutovala v LG televízoroch tento rok a postupne sa začína nasadzovať aj v ostatných displejoch. Nano IPS označuje použitie nanočastíc v paneloch displejov, vďaka čomu by mali obrazovky absorbovať nadbytočné vlnové dĺžky svetla a poskytnúť tak lepšiu vizuálnu kvalitu.

LG oznámilo dva modely. Prvým je LG 32UK950, 32-palcový monitor s 4K rozlíšením a 98% pokrytím farebného priestoru DCI-P3. Monitor podporuje technológiu HDR 600, takže dokáže dosiahnuť maximálny jas na úrovni 600 nitov. K dispozícii je pripojenie cez Thunderbolt 3.

Atraktívnejšou novinkou je model LG 34WK95U. Tento 34-palcový Nano IPS monitor má pomer strán 21:9 a rozlíšenie 5K, teda 5120 × 2160 px. Podobne ako 32-palcová verzia, aj tento model ponúka HDR 600 a pripojenie cez Thunderbolt 3.

LG na CESe ukáže aj 34-palcový herný monitor s technológiami Nano IPS a G-SYNC. Jeho označenie je LG 34GK950G. Na výstave CES v Las Vegas budeme osobne, takže všetky monitory pre vás nafotíme.

Doplnené:

Zdroj: The Verge

Prečítajte si aj:

Samsung začína predávať najväčší herný monitor na svete s pomerom strán 32:9. Aj u nás, poznáme cenu

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit