Sľubuje zážitok v štýle IMAX.

Na výstave IFA sme naživo videli herný QLED monitor Samsung CHG90 QLED. Získal si nás na prvý pohľad a to najmä atypickým pomerom strán 32:9. Novinka teraz prichádza do predaja a to aj na Slovensku. Od konca septembra sa bude predávať za odporúčanú cenu 1539 eur.

Samsung CHG90 má 49-palcovú uhlopriečku a už spomenutý superultraširokouhlý pomer strán 32:9. Vyznačuje sa technológiou HDR (High Dynamic Range), rozlíšením 3840 × 1080 px a zakrivením 1800R. Oproti iným herným monitorom, ktoré sú dnes na trhu, poskytuje podľa Samsungu ničím nerušený herný zážitok, väčšie zorné pole a lepšie vnímanie hĺbky.

Dôležitým parametrom monitora CHG90 je aj rýchla obnovovacia frekvencia 144 Hz. Medzi ďalšie vlastnosti patria 1 ms doba odozvy, realistickejšie a prirodzenejšie farby vďaka technológiám Quantum dot a HDR a podpora herného módu. Mimochodom, superultraširokouhlý displej s pomerom strán 32:9, zodpovedá dvom 27-palcovým monitorom s pomerom strán 16:9 postavených vedľa seba, takže monitor je vhodný aj pre multitasking.

Doplňme, že monitor je vybavený závesným systémom s ergonomickým dizajnom, možnosťou nastavenia výšky, otočenia, naklonenia a montážnym uchytením VESA (Video Electronics Standards Association). CHG90 má dva porty HDMI, DisplayPort a je osadený audio výstupmi.

Prečítajte si aj:

IFA 2017: Televízor ako obraz, ultrarýchla práčka aj nový QLED televízor. Samsung na IFE ukázal technologické inovácie

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit