Kórejské spoločnosti LG a Samsung patria v elektronickom priemysle medzi uznávaných výrobcov.

Z týchto celosvetovo významných producentov smartfónov je práve spoločnosť LG tá, ktorá hrá takpovediac druhé husle. Pokiaľ sa pozrieme na prierez ponuky smartfónov od LG, tak veľa z nich bolo prijatých kladne, ibaže sa čím ďalej viac zdá, že LG nedokázalo udržať ten správny smer, ktorý si Samsung s prehľadom dlhodobo stráži a je viac “IN”.

Mobilná divízia LG dlhšie obdobie nevykazovala príliš presvedčivé výsledky. Na tento stav spoločnosť zareagovala aktuálne tak, že pozastavuje produkciu mobilných telefónov vo svojej domovskej krajine.

Toto rozhodnutie prichádza v momente, keď spoločnosť podniká kroky na zníženie nákladov a optimalizáciu výroby. Práve v Kórei sa primárne vyrábajú práve vlajkové modely. Spoločnosť údajne premiestňuje celú výrobu do existujúceho závodu vo Vietname. Zdroj ďalej uvádza, že kórejská produkcia smartfónov zabezpečovala 10-20 % všetkých mobilných zariadení spoločnosti.

Nepredpokladáme, že by spoločnosť LG tak skoro plánovala ukončiť výrobu smartfónov. Napriek slabému predaju sa doteraz vždy snažila konkurovať najväčším výrobcom na trhu. LG je stále v mobilnom priemysle pojem a aj napriek výraznej optimalizácii nákladov veríme, že ešte dokáže zlepšiť svoje pozície na svetovom trhu a vyrobí ešte veľa kvalitných a výkonných smartfónov.

Zdroj: XDA-Developers

Prečítajte si aj:

Ako LG naučilo pračku, chladničku, klimatizáciu ale aj televízor rozumieť ľudskej reči (VIDEO TOUCHIT)?

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.