Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Super UHD televízory využívajúce technológiu Nano Cell s perfektným obrazom a realistickým zobrazením farieb sú doplnené najnovšou verziou chytrej televíznej platformy webOS, skvelým dizajnom a kvalitným zvukom.

„Kvalita obsahu i samotných televízorov každým rokom prudko stúpa a plniť náročné požiadavky zákazníkov je tak stále väčšou výzvou. Na tento rok sme si pripravili novinky, na ktorých sme spolupracovali so špičkovou hollywoodskou spoločnosťou Technicolor,“ hovorí Marek Sojak z LG. „Kvalita obrazu vďaka technológii Nano Cell je aj v porovnaní s displejmi Quantum Dot absolútne bezkonkurenčná. Farby zostávajú konzistentné pre divákov priamo pred obrazovkou aj pre tých, ktorí film sledujú z uhla šesťdesiatich stupňov.“

Neskutočne tenké pre dokonalý zážitok

Jednou z predstavených noviniek na veľtrhu je rad ultra tenkých televízorov LG OLED TV. Ide o tri modely z radu LG Signature (77/65W7, 77/65G7 a 65/55E7) a ďalšie dva modely OLED TV (65/55C7 a 65/55B7). Design Picture-on-Wall (W7) a Picture-on-Glass (G7, E6) vynikajú neuveriteľne tenkým profilom iba 2,57 mm, vďaka čomu môže byť televízor primontovaný na stenu iba za pomoci magnetickej konzoly (W7). Filozofia, že menej je viac, tak dáva vyniknúť skvelej kvalite obrazu.

Bohatú paletu farieb zabezpečuje technológia Dolby Vision aj spolupráca s expertmi spoločnosti Technicolor. Nové OLED TV podporujú aj ďalšie formáty HDR ako HDR10 či HLG a sú pripravené aj na podporu Advanced HDR od Technicolor. O podčiarknutie dokonalého zážitku sa potom postarajú reproduktory s neprekonateľným zvukom Dolby Atmos. Viac ako stovka hodín originálneho obsahu, ktorý zodpovedá kvalite technológií Dolby, bude dostupná v priebehu roka 2017 po celom svete. Ďalší obsah je zaistený vďaka spolupráci s dodávateľmi digitálneho obsahu, ako sú Amazon, Netflix či Vudu.

Technológia o krok napred

Tretia generácia Super UHD televízorov LG (modely SJ9500, SJ8500 a SJ8000) má vďaka využitiu nanotechnológie ten najrealistickejší obraz s úplne perfektným zobrazením detailov a presnosti farieb z takmer akéhokoľvek uhla pohľadu. Skvelý obraz podtrhuje elegantný dizajn Ultra Slim s unikátnymi stojanmi. Model SJ9500 s uhlopriečkou 55 palcov tak meria v najtenšom mieste iba 6,9 milimetrov.

LCD displeje s technológiou Nano Cell sa skladajú z častíc o priemernej veľkosti jedného nanometra, čo zaisťuje bezkonkurenčnú kvalitu obrazu. Novo použitá technológia absorbuje prebytočné vlnové dĺžky svetla, čím je podporená čistota zobrazených farieb, a tým aj ich vernosť a kvalita. Všetky nové modely ponúka aktívne HDR s Dolby Vision, ktoré podporuje niekoľko typov HDR formátov.

„Na bežných televízoroch sa napríklad zelená farba mieša s ďalšími vlnovými dĺžkami, zvyčajne so žltou či s modrou. Preto máva tráva žltkastý alebo azúrový nádych, čo je ale spôsobené iba zlým zobrazením farieb, nie zámerom tvorcu,“ vysvetľuje Marek Sojak. „Nano Cell navyše dramaticky znižuje blednutie farieb, nestabilitu obrazu a zlú viditeľnosť pri výrazne jasnom vonkajšom osvetlení,“ dodáva.

Jedinečná kvalita obrazu

Ďalšou novinkou je technológia ULTRA Luminance, ktorá spoločne s Nano Cell robí obraz jasnejším a čistejším. Novo predstavená rada televízorov podporuje niekoľko formátov HDR, medzi ktorými nechýba Dolby Vision, HDR10 alebo Hybrid Log Gamma (HLG). Funkcia HDR Effect zvyšuje kvalitu, jas a kontrast aj SDR obsahu. Presné vykreslenie tieňov a schopnosť zobrazenia viac ako miliardy farieb je zabezpečená aj vďaka podpore BT.2020. Aktívne HDR umožňuje spracovanie HDR obrazu snímku po snímke pomocou vkladania dynamických dát tam, kde sú potrebné, či už sú v pôvodnom HDR súbore obsiahnuté metadáta dynamické, statické či dokonca žiadne.

Excelentnú kvalitu farieb dokazuje aj spolupráca s hollywoodskym lídrom v oblasti farby a obrazu, spoločnosťou Technicolor. Nastavenie Technicolor Expert Mode prináša do domácich televízorov sto rokov skúseností technológie určenej predovšetkým veľkým plátnam. Domáce kino tak dostáva úplne nový rozmer a neobvykle vysoký štandard.

Rýchlejšie webOS s novými funkciami

Užívateľsky veľmi príjemné prostredie operačného systému webOS sa dočkalo novej verzie 3.5. Na divákov tak čaká ľahšie ovládanie, rýchlejší prístup, vylepšený ovládač Magic Remote a nové tlačidlo Magic Link, ktoré vyhľadá nielen obľúbený obsah, ale aj informácie o hercoch a postavách v sledovanom filme či seriálu. Funkcia Magic Zoom priblíži a nahrá akúkoľvek scénu pre neskoršie detailné prehliadnutie. Nové televízory možno ľahko prepojiť aj s mobilným telefónom či počítačom pre sledovanie 360​​° VR obsahu. K pohybu potom slúži ovládač Magic Remote.

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.