Napríklad hlavný fotoaparát bude mať rozlíšenie „iba“ 48 Mpx.

Nový smartfón strednej triedy LG Velvet bude oficiálne predstavený už 7. mája a uvedený na juhokórejský trh 15. mája. Dnes spoločnosť odhalila niekoľko kľúčových špecifikácií tohto telefónu. Na zadnej strane telefónu sa bude nachádzať 48 Mpx hlavný fotoaparát. Súčasťou zariadenia bude aj veľký displej a batéria s vysokou kapacitou.

LG Velvet

Zdroj: GSMArena

Smartfón príde v štyroch farebných vyhotoveniach, ktorých súčasťou bude aj zaujímavé kombinované „sunrise/sunset“ prevedenie. 

LG Velvet bude mať 6,8-palcový displej s pomerom strán 20,5: 9. Spoločnosť tento typ obrazovky označuje ako Cinema FullView displej. Na vrchu môžeme vidieť výrez v tvare kvapky, v ktorom bude umiestnená selfie kamera.

Velvet bude vybavený stereo reproduktormi. Zariadenie bude vybavené aj technológiou „AI Sound“, ktorá prispôsobí zvuk v závislosti od obsahu – či už ide o hry, videá alebo o počúvanie hudby.

LG Velvet

Zdroj: GSMArena

Hlavný fotoaparát bude obsahovať 48 Mpx senzor, ktorý bude kombinovať pixely, aby vznikla čo najkvalitnejšia fotografia v aj horších svetelných podmienkach.

Druhý fotoaparát bude ultraširokouhlý a bude obsahovať 8 Mpx senzor, zatiaľ čo tretí fotoaparát bude slúžiť na snímanie hĺbky a bude mať rozlíšenie 5 Mpx. LG Velvet bude mať tiež obsahovať funkciu nahrávania ASMR zvukov, čo zabezpečia dva vysoko výkonné mikrofóny.

Vieme, že telefón bude poháňať Snapdragon 765G. Telo zariadenia bude mať šírku 74,1 mm a hrúbku iba 6,8 mm, pričom sa LG aj do takéhoto tela podarilo vložiť batériu s kapacitou 4 300 mAh. Spoločnosť hovorí, že Velvet príde so softvérovým algoritmom, ktorý zabezpečí nízku spotrebu energie, čo ocenia používatelia predovšetkým v 5G sieti.

LG Velvet

Zdroj: GSMArena

Pre Velvet je poskytnutá aj podpora LG Dual Screen a LG Stylus Pen, ktoré sa predávajú samostatne. Spoločnosť LG už prijíma nábor 300 „VELVETISTOV“, ktorí budú telefón testovať od zajtrajšieho dňa po dobu ôsmich dní, pokým sa telefón oficiálne nepredstaví.

Velvet sa začne predávať v Kórei, pričom dostupnosť na ďalších trhoch nie je zatiaľ známa.

LG Velvet

Zdroj: GSMArena

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Xiaomi Mi 10: Poriadny smartfón, ale aj Xiaomi už zdraželo (RECENZIA)

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.