Spoločnosť LG dnes predstavila trio smartfónov z modelového radu Q7.

Juhokórejská spoločnosť predstavila nástupcu minuloročného LG Q6. Takisto ako v prípade smartfónov LG Q6, tak aj nový modelový rad prichádza s trojicou zariadení – Q7, Q7+ a Q7 Alpha.

Základné rozdiely medzi modelmi sú v pamäťových konfiguráciách ROM a RAM. V novinkách nájdete rovnaký moderný pomer strán displeja 18:9, tak ako v predošlej generácii. LG Q7 prešli aj certifikáciou MIL-STD 810G a mali by zvládať aj nešetrnejšie zaobchádzanie. Nezabudlo sa ani na certifikáciu IP68. 

Verzie Q7 a Q7+ budú k dispozícii vo farbách Morrocan Blue, Aurora Black a Lavender Violet. Model Q7 Alpha bude dostupný výhradne iba vo farbe Morrocan Blue.

Dnes predstavený modelový rad Q7 sa môže pýšiť  5,5” FullVision, FullHD+ displejom (1080 x 2160 pixelov). Príjemným prekvapením sú aj rozmery 143,8 × 69,3 × 8,4 mm a hmotnosť 145 g. Vďaka nim sa budú tieto smartfóny určite veľmi dobre držať v ruke. Bude to hlavne vďaka šírke tela, ktorá sa zastavila pod hranicou 70 mm.

Základná vezia Q7 Alpha  a klasická Q7 budú mať pamäťovú konfiguráciu 3 GB + 32 GB. Vnútorná pamäť sa bude dať rozšíriť MicroSD kartami až do hodnoty 2 TB. Najvyššia verzia Q7+ bude mať pamäťovú konfiguráciu 4 GB + 64 GB. Samozrejmosťou pri modelovom rade Q7 je nasadenie Androidu 8.0 Oreo.

Modely Q7 a Q7 Alpha dostali do výbavy 13 Mpx fotoaparát, pričom model Q7+ dostal až 16 Mpx snímač. Malé odlišnosti prichádzajú aj v prípade selfie fotoaparátov, kedy model Q7 Alpha ponúkne iba 5 Mpx rozlíšenie. Modely Q7 a Q7+ budú mať na čelnej strane jeden klasický snímač s 8 Mpx rozlíšením, prípadne 5 Mpx (závislé podľa regiónu uvedenia), pre širokouhlé snímky. 

Aplikácia fotoaparátu bude využívať funkcie AI pre režim Portrét, ktorý je práve plne založený na tejto funkcii. LG Q7 dostala do výbavy už aj snímač odtlačkov prstov, ktorý sa nachádza na zadnej strane. Ďalším bezpečnostným prvkom je funkcia Face Unlock.

Batéria s kapacitou 3000 mAh sa bude nabíjať pomocou Quick Charge. Model Q7+ ponúka premiérovo aj Hi-Fi Quad DAC prevodník. Pre model Q7 sa pripravilo vylepšenie vo forme DTS:X 3D Surround sound (emulácia zvuku v 7.1), pre čo najlepší hudobný zážitok smerovaný do slúchadiel.

Vyzerá to tak, že pre tento rok spoločnosť LG nezaváhala a pripravila zaujímavé zariadenia aj v strednej triede, ktoré prichádzajú s dobrou výbavou a pekným dizajnom.

Modelový rad Q7 by mal byť v Európe dostupný začiatkom júna. Ceny neboli zatiaľ oznámené.

Zdroj: Telecomtalk

Prečítajte si aj:

LG G7 ThinQ oficiálne: Výborný displej a ohromujúci zvuk. Poznáme ceny predobjednávok (doplnené)

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.