Na CESe ukázala spoločnosť LG aj najnovšie televízory s technológiou LCD. Ich nový názov je NanoCell TV a vylepšenia v porovnaní s minulým rokom sú zamerané na kvalitu obrazu, nový podstavec a tenší a lesklý rámček okolo displeja.

Televízna novinka využíva technológie NanoColor, NanoAccuracy a NanoBezzel na to, aby sprostredkovaný obraz bol plný farieb a to odpovedajúcich skutočnosti. Zároveň je to televízor, ktorý dobre vyzerá v obývačke, má efektný podstavec a tenký rámček.

V roku 2019 bude LG predávať televízory radu NanoCell s označením SM95, SM90, SM85 a SM80. Tieto televízory používajú procesor LG Alpha 7 druhej generácie a ako je zrejmé, záujem je hlavne o väčšie uhlopriečky nad 55 palcov.

Vlajkovou loďou v oblasti NanoCell TV je model NanoCell TV 8K SM99, ktorý využíva procesor Alpha 9 druhej generácie a veľkosť uhlopriečky je 75 palcov. Prémiová rada LCD televízorov lepšie zobrazuje farby aj zo širokého uhla pohľadu. NanoCell televízory LG tiež ponúkajú obraz a zvuk, vyšperkovaný umelou inteligenciou s algoritmom deep learning.

Vďaka zahrnutiu portov HDMI 2.1 vo vybraných NanoCell televízoroch s umelou inteligenciou ThinQ bude podporovaná technológia high frame rate (HFR). Výsledkom je hladší a jasnejší pohyb pri 120 snímkach za sekundu – v praxi sa toto vylepšenie prejaví najmä pri obsahu s rýchlou akciou, ako je šport alebo akčné filmy.

Viac o OLED televízoroch od LG

LG vylepšuje podanie obrazu v OLED televízoroch 2019 (video)

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.