LG predstavilo v Maďarsku novinky z prémiového segmentu s dostupnosťou na európskom trhu.

AKTUALIZOVANÉ 8.5.2016: Z reportáže v Maďarsku sme pripravili pohľad na novinky aj vo forme video predstavenia:

lg_innoFest20162

Značka LG Signature má znamenať top kvality a prémiové vyhotovenie produktov z radu domácich spotrebičov. Unikátny dizajn, ktorý LG predviedla na sérii svojich produktov, si kladie za cieľ patriť medzi jednotku na trhu.

Rad Signature bol zatiaľ aplikovaný na práčku s dvojitým praním, chladničku s typom Door-in-Door alebo čistič a zvlhčovač vzduchu.

lg_innoFest201614Centum System

Ide o komplet funkcií integrovaných nielen do pračiek vybraného typu ale aj chladničiek. Je to vždy súbor inteligentných a premyslených funkcií pre daný prémiový produkt. V prípade práčky je hlavnou výhodou špeciálne uchytenie motora. V prípade pračiek je potom vďaka inverznému motoru Direct Drive 20-ročná záruka.

lg_innoFest201644

Okrem toho je v segmente práčok aj niekoľko ďalších funkcií. Patria medzi ne energetická efektívnosť A+++ a hlučnosť len 67 dB pri 1400 otáčkach a hlučnosť 71 dB pri 1600 otáčkach za minútu. Funkcia TurboWash umožňuje oprať bielizeň za 49 minút a ušetriť tak 52% času oproti bežnému praniu. Práčka zároveň využíva 6 rôznych pohybov na lepšie opranie vecí. V praxi však oceníte ešte viac funkciu TrueSteam, ktorá oblečenie zbaví 99,9% alergénov na oblečení.

lg_innoFest201653V prípade prémiových chladničiek so súborom funkcií Centum System dáva LG takisto záruku až 20 rokov a to na ich inverzný lineárny kompresor. Pračky sme videli priamo na akcii LG InnoFest a je fakt, že vyzerali vynikajúco. Dôraz na detaily a prémiové spracovanie sme im nemohli uprieť. Podľa LG je prirodzené prinášať prémiové produkty aj v tomto segmente. Je veľa používateľov, ktorí chcú komplexnosť, teda vynikajúce funkcie a vzhľad.

lg_innoFest201651

Medzi inteligentné funkcie patrí napríklad voľba medzi šetrením času alebo vody. Nech je ekologická téma akákoľvek, niekedy sa skrátka potrebujete rozhodnúť, akú formu prania uprednostníte. Pračky s Centum System majú diaľkové ovládanie a je možné ich napojiť na Wi-Fi. Ovládate ich pomocou smartfónu a zároveň máte aj presnú diagnostiku ohľadne prípadných chýb. Nemusíte tak hneď volať do servisu, a ak už aj áno, nahlásite zobrazený kód chyby a pracovník sám bude vedieť poradiť. Prípadne sa bude môcť vopred pripraviť, keďže bude presne poznať, akú chybu zariadenie hlási.

lg_innoFest201650

V oblasti chladničiek boli predstavené „klasické“ aj americké. Koncept Door-in-Door umožňuje šetrenie energie, ak si potrebujete vybrať len chladený nápoj umiestnený na poličke na dverách. To je povedzme konštrukčná záležitosť. No aj tá ušetrí 41% straty studeného vzduchu oproti bežnej chladničke. Špecialitou je potom FRESHBalancer, ktorý má za úlohu optimálnu vlhkosť a teplotu pre špecifické potraviny.

LG sa angažuje aj vo vysávaní a vysávač HOM-BOT Turbo+ je dobre známy. Okrem toho, že aj tu je použitý invertný motor, má aj funkciu Home Guard, ktorá pošle používateľovi 5 za sebou idúcich snímok pri detekcii pohybu.

 

2. LG HOM-BOT Turbo+_Left Overview_Metal Gold_nowat

Oslovila nás aj mikrovlnná rúra LG Convection, ktorá má špeciálne funkcie na ohrev zmrazeného alebo veľmi studeného jedla. Vlastne tu sa LG považuje za niekoho, kto udáva trendy v tejto oblasti. Jednak je mikrovlnka menšia, ako porovnateľné a má väčší vnútorný objem. Má antibakteriálny povrch, ktorý zabraňuje usádzaniu nečistôt. Len po troch utretiach povrchu by ste mali vyčistiť až 99,99% nebezpečných baktérií.

Dostupnosť produktov nie je ešte presne určená, no v našom regióne by malo ísť o mesiac september. Tam totiž na výstave IFA budú aj tieto produkty a následne sa budú dať reálne zakúpiť aj u nás.

Za pozvanie ďakujeme spoločnosti LG Electronics.

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.