Herná služba je dostupná pre najnovšie generácie smart televízorov s operačným systémom WebOS. 

Informácie o sprístupnení tejto služby sa pritom objavili už začiatkom tohto roka počas veľtrhu CES 2021. Novú generáciu LG televízorov počas tejto udalosti podporili aj spoločnosti Google a Nvidia. Doslova uviedli, že aplikácie pre služby Stadia a GeForce Now budú pre platformu WebOS dostupné v druhej polovici roka 2021.

Keďže do konca roka 2021 máme už iba pár dní, načasovanie spustenia aplikácie Google Stadia prichádza v najvyšší čas. Google a LG teraz oznámili, že aplikácia Stadia je k dispozícii na vybraných inteligentných televízoroch od verzie systému WebOS 5.0. To znamená, že televízory vyrobené pred rokom 2020 sa tejto služby nedočkajú.

Aplikáciu Google Stadia si môžete pre podporované televízory nainštalovať priamo z obchodu LG Content Store.

LG SmartTv ako centrum domácnosti
LG SmartTv ako centrum domácnosti

Ekosystém od LG sa zároveň stal prvým, ktorý dostane aplikáciu Google Stadia mimo platforiem spoločnosti Google. Aplikácia Stadia bude samozrejme aj v prípade televízorov od LG môcť využívať celý súbor funkcií Stadia Pro vrátane rozlíšenia 4K, HDR a priestorového zvuku 5.1. K televízorom takisto pripojíte prostredníctvom Wi-Fi aj ovládač Stadia Controller, rovnako ako aj ďalšie Bluetooth alebo USB modely. 

Zdroj: 9to5Google

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.