Zatiaľ nie je známe, či si ich nainštalujete aj do starších modelov alebo budú k dispozícii iba pre modelový rad 2021.

LG na výstave CES 2021 predstavilo svoje televízory pre rok 2021. Tie budú opäť väčšie, tenšie a jasnejšie. Pre niektorých používateľov však bude kľúčová informácia, že ponúknu zabudované aplikácie pre služby cloudového hraniapre Google Stadiu a pre NVIDIA GeForce NOW.

Táto správa poteší všetkých hráčov a nadšencov cloudových služieb, ktorí premýšľali nad tým, kedy a či sa cloudové hranie objaví aj vo forme aplikácií pre inteligentné televízory. Službu NVIDIA GeForce NOW môžete aktuálne využívať na televíznej obrazovke iba prostredníctvom zariadenia NVIDIA SHIELD a v prípade Google Stadia potrebujete Chromecast.

Zdá sa však, že rok 2021 bude predstavovať začiatok expanzie týchto služieb do inteligentných televízorov. Počítame s tým, že aplikácie týchto služieb časom oznámia aj ostatní výrobcovia televízorov.

LG oznámilo, že aplikácia pre Google Stadiu bude dostupná ako prvá a príde počas najbližších mesiacov. K dispozícii bude pre televízory so systémom webOS 5.0 a 6.0, teda pre modelový rad 2020 a 2021.

Následne, v priebehu roka 2021, bude k dispozícii aj aplikácia pre NVIDIA GeForce NOW. Výrobca v tomto prípade nešpecifikoval, či bude aplikácia dostupná iba pre modely 2021 alebo aj pre staršie televízory. Ale je možné, že bude platiť rovnaký scenár ako v prípade aplikácie pre Stadiu.

LG takisto oznámilo, že tento rok prinesie úplne nové používateľské rozhranie pre svoju platformu webOS. Súčasťou aktualizovaného rozhrania bude aj nová ponuka herných nastavení.

Zdroj: LG

Prečítajte si aj:

Google Stadia napína svaly: Zahrali sme si Cyberpunk 2077

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit