LG Styler S3RERB je úplne netradičné zariadenie v našej redakcii.

Spočiatku sa zdalo, že je to snáď chladnička, neskôr sme si mysleli, že je to čistička. Ale nie. Je to inak zamerané zariadenie.

LGStyler-Tit_web2016_8_nowat

Poznáte ten pocit, keď do ruky chytíte mäkké ošatenie, pekne nadýchané a voňavé? Niečo takéto robí LG Styler. Nemôžete dať do neho špinavé oblečenie, toto nevyčistí. Do Styleru dávate oblečenie, ktoré je ešte čisté, ale počas dňa sa vám pomačkalo, prípadne v horúcom lete si musíte dať na seba sako a potom ho cítite od potu alebo od jedla. Tak na toto je Styler konštruovaný – môžete sem dať nohavice takpovediac pokrčené ako krave z pysku a vytiahnete ich v podstate vyhladené. Ak sa budete trochu snažiť, tak budú mať aj puky.

Takto sa umiestňujú do LG Styler nohavice, ak majú mať puky. Súčasťou dodávky sú aj špeciálne vešiaky

Takto sa umiestňujú do LG Styler nohavice, ak majú mať puky. Súčasťou dodávky sú aj špeciálne vešiaky

Alebo zmoknete na ulici, máte mokrú i prepotenú košeľu – dáte ju do pary a po pol hodinke bude znova nositeľná. Vybrať si môžete aj tzv. sanitačný program a vtedy si môžete byť istí, že vaše oblečenie bude bez mikroorganizmov. Ak ste alergickí napr. na prach či peľ, toto oceníte. Rovnako Styler odstráni z vášho oblečenia žmolky, pokrčenie zmizne aj z ľahkých prikrývok.

Do zariadenia môžete dať naraz až 4 kusy ošatenia

Do zariadenia môžete dať naraz až 4 kusy ošatenia

Dizajn je robený, tak, že by ste si LG Styler mohli dať vedľa šatníkovej steny. Šírka je len 45 cm a dizajnom sa hodí k tmavým častiam nábytku – farbu skleneného predného panelu volá výrobca hnedá espresso. Pri práci je LG Styler tichý – len 40 dB, v podstate počuť len bublajúcu vodu pri jej zohrievaní.

Princíp činnosti

Základom celého čistenia je para. V spodnej časti sa nachádzajú dva zásobníky – jeden na vstupnú vodu, ktorá sa zahrieva a vzniknutá para sa kompresorom vháňa do vnútorného priestoru Stylera. Prechádza okolo zaveseného oblečenia, ktoré sa navyše priečne trasie tak, aby para zasiahla všetky jeho časti. Rýchlosť pohybu ramena je 180 posunutí za minútu.

Zásobníky na vodu sú v spodnej časti zariadenia

Zásobníky na vodu sú v spodnej časti zariadenia

Para potom kondenzuje a ako voda končí vo výstupnom zásobníku. Predný panel vám presne povie kedy naplniť prvý alebo vyprázdniť druhý zásobník. Do procesu čistenia si môžete ešte pridať vône. Priznávame sa, že tie, čo sme mali od výrobcu boli na náš vkus trochu príliš „kórejské“. Ale použiť môžete aj iné voňavé utierky, ich aróma sa dostane do vášho ošatenia.

Do tejto časti by ste mali pridávať voňavé utierky. Nám sa však viac osvedčilo dávať ich priamo na ošatenie

Do tejto časti by ste mali pridávať voňavé utierky. Nám sa však viac osvedčilo dávať ich priamo na ošatenie

Predný panel obsahuje viaceré nastavenia, ktoré sa týkajú dĺžky naparovania, intenzity pridania pary, dĺžky sušenia alebo špeciálny proces je venovaný dezinfekcii od baktérií. Celkovo si môžete vybrať spomedzi 10 základných programov. Podľa zvoleného programu potom vidíte dobu, za ktorú sa proces ukončí. Môže to byť pár minút, ale raz sme navolili program, ktorý zabral viac ako 10 hodín.

Ako je to s mobilnou aplikáciou?

LG Styler má napojenie na mobilnú aplikáciu a NFC snímač. Stačí priblížiť mobilné zariadenie k prednému panelu a naštartuje sa aplikácia s ďalšími možnosťami. Hlavná je možnosť stiahnuť si ďalšie špeciálne programy, ktoré sú určené na špeciálnu starostlivosť. My sme využili možnosť občerstvenia plyšových hračiek. Aplikácia bola zatiaľ v kórejčine, pri príchode tohto zariadenia na slovenský trh bude aj v slovenčine. Rovnako je možné načítať možné poruchy zariadenia priamo do mobilnej aplikácie s možnosťou ich odoslania do servisného strediska. Treba povedať, že LG Styler je pomerne ťažké zariadenie a nosiť ho niekam na opravu by bolo namáhavé. Preto takýto diaľkový servis príde vhod. Tiež môžete využiť funkciu odloženého štartu.

Pre koho je určené?

Nuž, treba zohľadniť jeho cenu, ktorá nie je najnižšia. Je možné si ho kúpiť aj do domácnosti, ale musí to byť pomerne bohatá domácnosť. Skôr vidíme uplatnenie vo firme, kde je potrebné, aby členovia vedenia boli vždy tip-top, nech je akékoľvek počasie. Ako keby teraz vyšlo ich oblečenie spopod žehliaceho stroja. Rovnako sa takéto zariadenie dá použiť v hoteli, kde to pre hostí po dlhšej ceste môže byť celkom vítaná služba. Takýto stroj sa uživí aj v letiskovom salóniku, kde si pri čakaní na spoj cestujúci dajú dokopy svoje ošatenie. Sako, sveter či kabát bude po vytiahnutí zo zariadenia hebké, voňavé, suché a nepokrčené.

Cena: 1999 Eur
Zapožičal: LG

Tento článok vyšiel aj v tlačenom júlovo-augustovom vydaní TOUCHIT č. 6/2016, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.