Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

LG dokáže bezdrôtovo vysielať a prijímať THz dáta 6G na vzdialenosť 320 metrov

Spoločnosť LG Electronics (LG) potvrdila svoje prvenstvo v oblasti technológií mobilných sietí a úspešne otestovala bezdrôtový prenos a príjem terahertzových (THz) dát 6G vo frekvenčnom rozsahu 155 až 175 GHz na vzdialenosť 320 metrov vo vonkajšom prostredí. Novú generáciu 6G dátového pásma predstavila LG v Berlíne.

LG prináša pokrok v novej generácii rýchlosti pripojenia 6G. Komerčné využitie 6G demonštrovala vo vnútorných aj vonkajších priestoroch na tohtoročnom IFA veľtrhu. Maximálny štandard na pokrytie základňových staníc používaných v mestských častiach bol doposiaľ 250 metrov mimo uzatvorené priestory. Nové testovanie 6G na vzdialenosť 320 metrov prekonalo úspešné testovanie z minulého roka, ktoré sa uskutočnilo v stometrovej vzdialenosti.

Technológia 6G, ktorá využíva ultra širokopásmové frekvencie, má relatívne krátky dosah a môže prichádzať k úniku signálu od vysielača k prijímaču. LG a Fraunhofer HHI spoločne vyvinuli výkonový zosilňovač, ktorý zvýši silu prenosu. Sústredili sa tiež na prijímací prvok, ktorý zlepšuje kvalitu prichádzajúceho signálu. Spoločne potom zabraňujú strate signálu.

Viackanálový zosilňovač má výkon väčší ako 20 dBm, čo je o 5 dBm viac ako pri pokuse z minulého roka. Využitý bol aj zosilňovač prijímacieho signálu, ktorý minimalizuje tvorbu šumu. Tieto nové technológie boli integrované do najnovšieho návrhu modulu, ktorý zjednodušuje cestu k budúcemu komerčnému využitiu.

Vďaka úspešnej demonštrácii sme o krok bližšie k realizácii rýchlosti 6G jeden terabit za sekundu vo vnútorných aj vonkajších priestoroch, “ povedal Dr. Kim Byoung-hoon, technický riaditeľ a výkonný viceprezident spoločnosti LG Electronics. „Môžeme očakávať, že 6G sa do budúcna stane hlavným hnacím motorom podnikania, ktorý používateľom prinesie rýchlejší prenos dát.“

V praxi by sa technológia 6G mala objaviť najskôr v roku 2029. V zrovnaní s bezdrôtovými sieťami 5G bude 6G poskytovať omnoho vyššiu rýchlosť prenosu dát s nižšou latenciou a vyššou spoľahlivosťou. Spoločnosti po celom svete vstupujú do vývoja prenosu 6G, pretože bude hrať kľúčovú úlohu vo vývoji inovácií, od ultra realistických mobilných hologramov až po ďalšie ambientné výpočtové techniky.

Aby si LG zaistilo trvalé prvenstvo v oblasti 6G, aktívne spolupracuje s uznávanými výskumnými ústavmi, univerzitami a spoločnosťami z celého sveta. Cieľom spoločnosti je na vývoji technológie 6G spolupracovať tiež s organizáciami ako sú Fraunhofer HHI, KAIST, KRISS a Keysight Technologies, Inc. a urýchliť tak nástup novej generácie bezdrôtovej sieťovej komunikácie.

Značky: