Doplnené 17. 8. 2017: Internetom koluje fotografia (viď. titulná fotka k článku), ktorá zobrazuje LG V30 v celej kráse.

Fotka potvrdzuje predchádzajúce dohady o tom, že telefón ponúkne tenké rámiky a displej s pomerom strán 2:1. Kvôli novému dizajnu vo výbave nenájdete druhý displej. V30 má OLED displej s uhlopriečkou 6 palcov a telefón bude oficiálne predstavený na výstave IFA v Berlíne.

LG tiež oznámilo, že duálny fotoaparát smartfónu bude mať clonové číslo f/1,6. Takáto clona prepúšťa o 25% viac svetla ako fotoaparáty s clonovým číslom f/1,8. Tešíme sa na reálny test.

Nie úplne ideálny nákres, ale fotoaparát LG V30 zachytáva viac svetla ako konkurenčné telefóny

Doplnené 3. 8. 2017: LG V30 ponúkne 6-palcový OLED FullVision displej.

Obrazovka bude mať pomer strán 18:9, resp. 2:1 a podporu HDR10. Samotný telefón však bude menší ako minuloročný model LG V20. Oficiálne to potvrdil výrobca.

LG V30

Pôvodný článok 30. 7. 2017: LG V20 sa na európsky trh nedostal. V30 si však kúpime aj u nás.

LG V30 bude predstavený koncom augusta na veľtrhu IFA v Berlíne. Toto je oficiálna informácia, pozvánku na predstavenie priamo od LG sme už dostali aj my. Portál Android Authority však prezradil aj dátum, kedy sa telefón dostane do predaja.

Podľa informácií Android Authority sa LG V30 začne predávať 15. septembra v Južnej Kórei. Na americký a európsky trh sa novinka dostane 28. septembra.

LG V30 bude jedným z hlavných konkurentov pre Samsung Galaxy Note 8. Zariadenie od LG ponúkne 6-palcový OLED displej s tenkými rámikmi a procesor Snapdragon 835. Dizajn bude podobný ako v prípade LG G6 a aj kvôli tomu nebude mať LG V30 duálny displej.

Ďalšia výbava obsahuje 4 alebo 6 GB RAM a 64 GB úložisko. Nebude chýbať duálny fotoaparát, 3300 mAh batéria a podpora bezdrôtového nabíjania.

Zdroj: Android Authority

Prečítajte si aj:

Recenzia LG G6: Podlhovastý displej v odolnom telefóne

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit