LG tento rok predstavilo už dve zariadenia zo série V.

Nedávno predstavené modely V30S ThinQ a V35 ThinQ si ešte prepožičali vzhľad z minuloročného modelu V30. Prvým a skutočne novým telefónom série “V” bude v roku 2018 až model V40 ThinQ.

Na prvý pohľad to vyzerá tak, že telefón príde bez výrezu v displeji. Pri druhom pohľade je už zrejmé, že výrez je iba softvérovo skrytý. Aj bočné okraje zariadenia sú uspokojivo malé a na dnešné pomery je malou aj spodná brada zariadenia.

Nové rendery iba potvrdzujú dávnejšie úniky a informácie o počte kamier. Tých by malo byť v novom LG dokonca až päť. Zadná strana zariadenia sa zhostí troch kamier a predná dostane zostavu dvoch fotoaparátov.

V tomto prípade sa bude jednať iba o tretie známe zariadenie, ktoré bude obsahovať tri zadné fotoaparáty. Prvenstvo v počte kamier získal Huawei s modelom P20 Pro a ďalším známym (v príprave) je Huawei Mate 20/ Mate 20 Pro.

Zatiaľ nepoznáme žiadne ďalšie informácie ohľadom parametrov fotoaparátov, pričom predpokladáme, že spoločnosť LG si ponechá svoje zaužívané fotoaparáty so širokouhlým objektívom, ako jednu z možností zostavy trojitého fotoaparátu. My len dúfame, že trojicu doplní aj jeden teleobjektív.

Smartfón V40 bude tvorený sklom na zadnej a prednej strane, ktoré bude spojené hliníkovým rámom. Tlačidlo asistenta Google, ktoré poznáme od modelu G7 ThinQ, je taktiež prítomné na ľavej strane pod tlačidlami na ovládanie hlasitosti. Rovnako ako v G7, tlačidlo napájania je na pravej strane a nie je už integrované do čítačky odtlačkov prstov.

Milovníci hudby budú mať pravdepodobne z V40 radosť. Pri tomto modeli zostáva zachovaný 3,5 mm audio vstup pre slúchadlá a nie je žiadnym prekvapením, že LG opäť použije kvalitný quad-DAC prevodník.

Snapdragon 845 bude takmer naisto pohonnou jednotkou nového LG V40, zatiaľ čo použitá technológia obrazovky je stále nejasná – séria V30 mala vo výbave P-OLED panel, zatiaľ čo G7 využívala LCD displej. Predstavenie vlajkovej lode od LG sa môže udiať 16. novembra, čo naznačuje dátum zobrazený na obrazovke v renderoch.

Zdroj: MySmartPrice

Prečítajte si aj:

Recenzia LG G7 ThinQ: Super smartfón s bezdrôtovým nabíjaním a extra fotoaparátom

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.