Spoločnosť LG predstavila tento rok už druhú vlajkovú loď.

LG predstavuje každý rok dve vlajkové lode. Kým modelový rad G je zameraný na mainstream, tak práve séria V je tá, ktorá má prinášať inovácie. Aj v technologickom ponímaní je modelový rad V na vyššej úrovni.

Október bude bohatý na novinky a práve LG je prvým z výrobcov, ktorý uviedol svoj najnovší počin. V neskorých nočných hodinách bol predstavený smartfón V40 ThinQ. Vyznačuje sa veľkým 6,4-palcovým OLED displejom a až piatimi kamerami. Je to najlepšia odpoveď LG na zariadenia Galaxy Note 9 a iPhone XS Max.

Zdroj: TechRadar

Model V40 ThinQ si zachováva hi-fi Quad DAC prevodník a prináša taktiež aj reproduktor „Boombox„, ktorý debutoval s “G7-kou” na začiatku tohto roka. Rovnako, ako ostatní konkurenti, tak aj V40 bude mať poriadne vysokú cenu. Mala by sa pohybovať na úrovni 900 eur. Do predaja by sa mala novinka z dielne LG dostať 18. októbra v čiernej alebo modrej farbe.

Podľa prvotných informácií by mali záujemcovia pri predobjednávkach dostať k novému LG V40 ThinQ dva darčeky. Prvým bude DJI Osmo Mobile 2 gimbal pre milovníkov videa, a druhým bude pamäťová MicroSD karta SanDisk s kapacitou 256 GB.

Zdroj: TechRadar

Pri pohľade na novinku je dominantný 6,4-palcový OLED panel s výrezom, pričom na rozdiel od G7 ThinQ už nedisponuje funkciou Super Bright, práve kvôli odlišnej technológii displeja. Pri modeli G7 ThinQ bol vysoký jas dosahovaný vďaka RGBW panelu s použitím bielych subpixelov. Nové LG V40 ThinQ by malo zaujať hlavne svojou ľahkou konštrukciou, na ktorú sme si v prípade LG zariadení už zvykli.

Hlavným vylepšením pri V40-ke je fotoaparát. Spolu v novinke nájdete až 5 kamier. Tri vzadu a dve vpredu. LG smartfóny sme dlhšie mohli vidieť s duálnymi zostavami kamier. Klasický fotoaparát bol doplnený o širokouhlý, pričom tentokrát sa dostalo aj na jeden teleobjektív.

Zdroj: TechRadar

Štandardný 12-megapixelový fotoaparát ponúka clonu f/1.5 a pixely s veľkosťou 1,4 μm. Tie sú o 40 % väčšie ako tomu bolo v prípade G7. Väčšie pixely sú kľúčovým dôvodom zlepšenia výkonu fotoaparátu pri iPhone XS, tak dúfame, že aj LG vylepšil svoj fotoaparát a oproti G7 uvidíme zlepšenie.

16-megapixelový super širokouhlý fotoaparát má clonu f/1.9 a 107-stupňový uhol záberu. Ten je rovnaký, ako tomu je aj v prípade G7.

Tretí fotoaparát ponúka rozlíšenie 12 Mpx a clonu f/2.4. Dá sa využívať ako teleobjektív a portrétová kamera, čo v podstate predstavuje dvojnásobné priblíženie oproti klasickému fotoaparátu. LG pridáva do aplikácie Fotoaparát aj nové svetelné efekty, ako napríklad – prirodzený, štúdiový, kontúry, fázový, fázový mono.

Zdroj: TechRadar

S prechodom na tri senzory LG zavádza aj ďalšie dve softvérové ​​funkcie, ktoré využívajú systém troch kamier. Nová funkcia „trojitého náhľadu“ vám zobrazí živý náhľad zo všetkých troch kamier súčasne a umožní vám rýchlo vybrať ten správny pre záber bez toho, aby ste museli prepínať medzi náhľadmi. Druhá funkcia „trojitý záber“ zachytáva všetky tri uhly pohľadu jedným stlačením tlačidla spúšte. Tento spôsob snímania scény vám otvára nové možnosti v prípade, ak nie ste v danom momente rozhodnutí, aký uhol pohľadu bude pre danú scénu najlepší.

Rovnako ako model G7, tak aj V40 má funkcie fotoaparátu ThinQ AI na automatické nastavenie sýtosti a ďalších nastavení, vrátane rýchlosti uzávierky na základe toho, čo práve chcete fotiť. Fotoaparát ponúka aj funkciu Google Lens a samostatné hardvérové ​​tlačidlo pre vyvolanie Asistenta Google. Batéria pri V40 má kapacitu 3 300 mAh.

Zdroj: TechRadar

Ďalšie špecifikácie:

  • Snapdragon 845
  • 6 GB RAM
  • Vnútorná pamäť 64 GB (rozšíriteľné pomocou microSD)
  • Predný fotoaparát štandardný 8 Mpx a širokouhlý 5 Mpx
  • 32 bitový quad DAC prevodník
  • 3,5 mm audio výstup
  • Reproduktor Boombox
  • Odolnosť voči vode / prachu na úrovni IP68
  • Bezdrôtové nabíjanie Qi
  • Android Oreo
  • LG sa odmietlo vyjadriť k aktualizovaniu modelov V40 a G7 na Android P

Zdroj: TechRadar, TheVerge

Prečítajte si aj:

Október bude bohatý na novinky. Čo chystajú LG, Nokia, Honor, Huawei, Google, Samsung a Razer?

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.