Levitating Portable Speaker nie je prvým reproduktorom tohto typu na trhu, vyzerá však byť najpoužiteľnejší.

Možno vás to prekvapí, ale levitujúce reproduktory nie sú novinkou. Existuje už niekoľko produktov a hoci ich asi bežne nekúpite v obchode (na Amazone či Aliexpresse ich však nájdete), nejde o nič revolučné. Minimálne z hľadiska konceptu. LG však vyrobilo reproduktor Levitating Portable Speaker, ktorý vyzerá byť zo všetkých levitujúcich reproduktorov najpoužiteľnejší.

Zariadenie poteší dizajnom, ktorý je síce pomerne jednoduchý, avšak pripomína reproduktor – niektoré predchádzajúce zariadenia tohto typu vyzerali napr. ako veľká čierna guľa. LG Levitating Portable Speaker pôsobí ako reproduktor už na prvý pohľad. Na jedno nabitie vydrží fungovať 10 hodín, má odolnosť voči vode na úrovni IPX7 a reprodukuje 360-stupňový zvuk. O jeho vznášanie sa stará tzv. Levitation Station, ktorá obsahuje elektromagnety a tie vytvárajú efekt levitácie. Zároveň obsahuje subwoofer.

Keď sa reproduktor vybije, automaticky sa prestane vznášať a „pristane“ na Levitation Station, ktorá ho dobije. Cena zariadenia nie je známa, špekuluje sa o cenovke na úrovni 150 až 200 dolárov. LG by malo novinku prezentovať na výstave CES v Las Vegas.

Zdroj: Engadget

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit