Spoločnosť LG Electronics otvorila novinársky deň na výstave CES v Las Vegas, Témou tlačovej konferencie boli inovácie zamerané na zákazníka a pre jeho lepší život

LG OLED TV majú už 10 rokov

Televízory LG OLED oslavujú v tomto roku 10. výročie svojho uvedenia na trh. Tento rok do svojich televízorov LG pribalila spoluprácu s partnermi pri zavedení rôznych nových interaktívnych služieb prostredníctvom televízorov LG. Týka sa to napr. online vzdelávacej platformy MasterClass, tréningovej aplikácie MaxPro a metaverse služby Sansar.

Zaujímavosťou je aj priesvitný televízor LG SIGNATURE OLED T.

Priesvitný televízor od LG
Priesvitný televízor od LG

Na tlačovej konferencii vystúpil aj prezident spoločnosti Paramount Streaming. Výsledkom spolupráce s touto firmou je Pluto TV ako bezplatná streamovacia televízna služba, ktorá sa dostane do LG televízorov a celosvetovo prinesie viac ako televíznych 100 kanálov.

LG predstavilo aj svoju vrcholnú novinku – 4K televízor s bezdrôtovým prenosom obrazu a zvuku. Funguje pri 4K rozlíšení 120 Hz a súčasťou televízora je aj USB kľúč, ktorý postačuje na pripojenie externého zariadenia Zero Connect Box. Ide o 97-palcový televízor LG OLED SIGNATURE M.

Televízor s bezdrôtovým prenosom obrazu a zvuku
Televízor s bezdrôtovým prenosom obrazu a zvuku

Rad televízorov LG OLED Evo má teraz o 70 % vyšší maximálny jas. Spracovanie obrazu má na starosti procesor Alpha 9 AI 8K Gen. 6, ktorý má špeciálnu časť pre umelú inteligenciu.

Chladnička, ktorá mení farbu

LG sa okrem toho podieľa aj na dodávkach do automobilového priemyslu, kde pre niekoľko známych automobilových značiek ponúka špecializovanú spotrebnú elektroniku. Videli sme novinky z oblasti prémiového radu ako napr. chladnička LG s funkciou MoodUP, ktorá dokáže meniť farbu podľa vašej nálady alebo interiéru kuchyne používateľa.

Chladnička LG s funkciou MoodUP

Na tlačovej konferencii sme videli aj 25-palcový herný monitor LG UltraGear OLED, ktorý má opakovaciu frekvenciu 240 Hz a rekordne nízke oneskorenie len 0,03 ms.

Zariadenia pre netradičné cvičenie doma

Hover Gym je fitness riešenie využívajúce technológiu ovládania motora, ktoré vám umožní cvičiť bez činiek, Excicle je domáce cvičebné riešenie poskytujúce zážitok z jazdy na bicykli, pritom sa vykonáva v interiéri. Brid.zzz je riešenie starostlivosti o spánok, ktoré sníma mozgové vlny a vytvára rytmy, ktoré vám pomáhajú relaxovať.

Nabíjanie elektrických áut a digitálne zdravie
Nabíjanie elektrických áut a digitálne zdravie

Spoločnosť LG ďalšej rozširuje svoju činnosť do oblasti nabíjania elektrických vozidiel, stará sa o digitálne zdravie a rozširuje služby pre platformu webOS.

Zdroje: vlastné. CES, LG

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.