Výrobca kvalitných počítačových skriní Lian Li uvádza na trh nový motorizovaný stôl do ktorého môžete poskladať celý počítač. Vlastne aj dva.

Lian Li DK-05 je najnovšia verzia počítačovej skrine v tvare a formáte stola. Tento model má zabudované elektromotory na úpravu výšky stola.

Nohy sú z ocele, zvyšok z hliníka a tvrdeného skla. Motory umožňujú nastaviť výšku stola kdekoľvek medzi 60 cm a 120 cm. Samotná plocha stola má rozmery 140 cm × 80 cm.

Čo sa týka priestoru pre zostavenie počítača, kým predošlé verzie umožnili zmestiť do stola jednu zostavu, DK-05 má podporu pre dve EATX základné dosky, 16 PCI slotov (8 pre každú dosku). Okrem toho tu nájdete vyhradené miesto pre 6 ×  3,5″ HDD a 4 × 2,5″ SSD. Stôl umožňuje inštaláciu aj tých najväčších grafických kariet na trhu a chladičov CPU do výšky 160 mm. Na chladenie môžete nainštalovať až dvanásť 120 mm chladičov (6 vpredu a 6 vzadu).

 

Výrobca nešpecifikuje hmotnosť stola, ale podľa predošlých modelov očakávame hmotnosť zhruba 50 kg. Čo však výrobca uvádza, je cena, a tá rozhodne nie je pre každého. Ak chcete tento počítačový stôl vlastniť, budete si musieť najprv nachystať aspoň 2100 dolárov (plus daň). Dostupnosť na našom trhu ešte nie je známa.

Prečítajte si aj:

Táto počítačová skriňa vyzerá doslova epicky

Zdroj: Tom’s Hardware. Lian Li