Kancelársky balík prináša novinky. Medzi nimi aj zmena číslovania verzie.

Na webe tohto komunitného kancelárskeho balíka sa objavila informácia o vydaní novej verzie sa, ktorá prináša značné vylepšenia. Zmena označovania by mala priniesť jednoduchšiu informáciu o tom, ako stará je aktuálna verzia. Bude založená na kalendárnom číslovaní, ktoré využíva napríklad aj Microsoft v prípade Windows. LibreOffice 24.2 teda charakterizuje rok vydania a 2. mesiac.

Balík je distribuovaný prostredníctvom licencie open source a smelo sa môže porovnávať s ostatnými produktmi na trhu. V našich končinách sa s ním možno nestretnete, pretože používatelia sú naučení na Microsoft Office. Po novom sa nazýva Microsoft 365 a dôvodom prečo ho používame, je okrem funkčnej výbavy, aj cloudový priestor. Minimálne ak hovoríme o licenciách s predplatným. Súbor noviniek a vylepšení balíka LibreOffice nájdete na tejto stránke. Určite sa dá hovoriť o tom, že je v nových smeroch pokročilý a zvládnete v ňom množstvo kancelárskych činností v porovnaní s Microsoft Office.

Microsoft správne pochopil, že používatelia budú ochotní platiť predplatné, ktoré je nižšie ako jednorazová kúpa produktu výmenou za jeho aktuálnosť. Výrobcovi sa podarilo predplatné, ako aj vlastniť originálnu kópiu tohto balíka, zatraktívniť práve cloudovým priestorom. Súčasťou predplatného je aj 1 TB diskový priestor v cloude OneDrive. Ak už teda rozmýšľate nad úložiskom tohto typu, získate aj legálny balík Office.

LibreOffice vs OpenOffice

LibreOffice vs OpenOfficeZdroj: LibreOffice

Zdroj: LibreOffice

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.