Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Obľúbená taxi aplikácia LIFTAGO po prvom roku fungovania na Slovensku plánuje ďalšiu expanziu. Český start-up si na slovenskom trhu úspešne otestoval fungovanie v zahraničí a plánuje spustiť službu v ďalších krajinách Európy.

„Aktuálne LIFTAGO expanduje do Maďarska a Rumunska. Naším cieľom je do pol roka zohnať peniaze na ďalší rozvoj spoločnosti smerom na západ – v hre sú veľké mestá Talianska, Nemecka a Francúzska.  Na expanziu plánujeme získať od investorov 10 miliónov eur  aj za predaj podielov vo firme. Nášmu konceptu, ktorý zaručuje bezpečné jazdy a možnosť vybrať si vodiča, veríme nielen my, ale najmä taxikári a zákazníci –  LIFTAGO má vo svojich telefónov už vyše 300-tisíc ľudí v Česku a na Slovensku,“ uviedol Ondřej Krátký, spoluzakladateľ taxi aplikácie LIFTAGO.

Podľa neho bol vstup na slovenský trh veľkým poučením najmä z hľadiska organizácie tímu. „Už vieme, že je potrebné podporovať silu lokálneho tímu, a preto aktuálne hľadáme ľudí napríklad na marketingové a prevádzkové pozície,“ dodal Ondřej Krátký.

LIFTAGO na Slovensku spolupracuje s takmer 200 profesionálnymi vodičmi s taxi licenciou. „Ich počet chceme pre rastúci záujem zákazníkov na Slovensku postupne zvýšiť. Taxi aplikácia totiž ako jediná na trhu umožňuje ľuďom, aby si sami vybrali z konkrétnych vodičov. Po zadaní štartu a cieľa cesty v aplikácii sa zákazníkom zobrazia ponuky konkrétnych vodičov v okolí – zákazník sa môže rozhodnúť pre jedného podľa jeho hodnotenia, ceny za jazdu, typu auta či vzdialenosti,“ doplnil Tomáš Sroka, oblastný riaditeľ LIFTAGO na Slovensku. Taxikári zapojení do LIFTAGO za rok fungovania na Slovensku dostali od zákazníkov desiatky tisíc hodnotení. Vodičov po absolvovaní jazdy hodnotí až 85 % cestujúcich.

Taxi aplikácia počas 12-mesačného fungovania spustila na Slovensku aj špeciálny program pre firemných zákazníkov, ktorým tak uľahčí papierovanie. „Od novembra tohto roka si môže manažér firmy s programom LIFTAGO Business+ vytvoriť spoločný účet pre všetkých zamestnancov a zvoliť si možnosť platenia firemnou platobnou kartou alebo raz mesačne faktúrou. Každý mesiac navyše zákazníkom posielame prehľad všetkých jázd v rámci firmy, aby mal všetko pod kontrolou,“ dodal Tomáš Sroka, oblastný riaditeľ LIFTAGO na Slovensku.

LIFTAGO sa netají veľkými ambíciami v doprave budúcnosti. Dlhodobým cieľom spoločnosti je urobiť všetko pre to, aby verejná doprava bola dostupnejšia a komfortnejšia. „Veríme, že sa nám podarí postupne zredukovať dopravné zápchy v mestách tým, že spravíme dopravu po meste dostupnejšou. Taxíky sú len začiatkom. Chceme spolupracovať na projektoch smerujúcich k smart cities, na prepojení verejnej dopravy tak, aby si ľudia nemuseli kupovať osobné autá, ktoré sú aj tak na viac než 95 % nevyužité. Chceme, aby si ľudia mohli pohodlne objednávať dopravu dostupnú od dverí k dverám. V budúcnosti bude LIFTAGO platformou, ktorá bude obchodovať mobilitu  –  ponúkne používateľom rôzne možnosti presunu po meste,“  prezradil Tomáš Sroka.

Značky: