Light Phone III ponúka iný koncept, dlhá výdrž na batériu to nebude.

Ako už názov napovedá, ide o tretiu verziu tohto smartfónu a na rozdiel od predchádzajúcej verzie prináša dvojnásobnú kapacitu batérie. Celkovo 1800 mAh, no podľa výrobcu by mal vydržať jeden deň normálneho používania. Tu má veľkú konkurenciu, pretože to isté tvrdia aj všetci ostatní výrobcovia smartfónov.

Light Phone III by mal pomôcť sústrediť sa na dôležité veci, čo prezrádzajú aj obrázky zariadenia a jeho skutočne minimalistické rozhranie. Cena je 799 dolárov, no v predobjednávke je jeho cena polovičná. Zariadenie má displej s uhlopriečkou 3,92“ a rozlíšením 1080 × 1240 pixelov. Po bližšom zisťovaní, čo všetko obsahuje to nie je smartfón tak, ako ho poznáme. Je to skôr telefón, ktorý má zabudované niektoré z moderných funkcií. Od hlúpeho telefónu s tlačidlami ho odlišuje práve absencia tlačidiel.

Má v sebe okrem možnosti telefonovania aj budík, stopky, kalkulačku, kalendár, navigáciu, poznámky, hotspot a hudobný prehrávač. Na Facebook alebo iné aplikácie zabudnite. Výrobca to však kompenzuje technológiami ako podpora 5G, eSIM, snímačom odtlačkov alebo napríklad konektorom USB-C (štandard, ktorý aj tak zariadenia musia mať kvôli nariadeniu EÚ). Kapacita RAM je 6 GB, úložisko má veľkosť 128 GB. Beží na procesore Snapdragon 450.

Zdroj: Light Phone

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.