Základný model série bude mať čo ponúknuť.

Už dlhšie sa hovorí, že séria Xiaomi 15 bude uvedená na trh už túto jeseň. Čínska spoločnosť niekedy v polovici októbra predstaví dva modely tejto série, pričom tie budú tradične uvedené najskôr v Číne, a až neskôr sa dostanú na globálny trh. Udeje sa tak približne v rovnakom období, kedy Qualcomm predstaví svoj nový čipset Snapdragon 8 Gen 4, čo z modelov série Xiaomi 15 zároveň spraví jedny z prvých telefónov, ktoré budú vybavené novým vlajkovým čipsetom od Qualcommu.

Iba pred pár dňami sme informovali o vylepšení fotoaparátov, ktoré sa dostane do oboch modelov série Xiaomi 15, pričom teraz vďaka leakerovi Digital Chat Station unikli technické parametre základného modelu série. Klasická “pätnástka” by mala byť vybavená plochým LTPO displejom s rozlíšením 1,5K a zabudovanou ultrazvukovou čítačkou odtlačkov prstov, hlavným fotoaparátom s rozlíšením 50 Mpx a 1/1,3-palcovým senzorom, 50 Mpx ultraširokouhlým fotoaparátom a 50 Mpx fotoaparátom s 3× teleobjektívom. Hoci aj všetky fotoaparáty Xiaomi 15 Pro budú mať rozlíšenie 50 Mpx, tak hlavný nebude mať 1/1,3-palcový senzor ako má Xiaomi 15, ale dostane 1-palcový OmniVision OV50K.

Xiaomi 14Zdroj: TOUCHIT
Xiaomi 14

Xiaomi 15 sa však bude môcť pochváliť až 16 GB RAM a 1 TB úložiskom, stereo reproduktormi a novým výkonnejším vibračným motorom. Zdroj dodáva, že Xiaomi 15 bude k dispozícii minimálne v bielej a čiernej farbe, pričom k dispozícii budú verzie so sklenenou zadnou stranou alebo s imitáciou kože. Očakáva sa, že Xiaomi 15 bude mať oproti Xiaomi 14 vyššiu kapacitu batérie.

Na druhej strane sa zdá, že Xiaomi 15 oproti Xiaomi 14 neponúkne až toľko zásadných inovácií, kvôli ktorým by bolo potrebné prejsť na novší model. Pokiaľ však vlastníte starší model, tak Xiaomi 15 bude určite dobrou voľbou.

Zdroj: Digital Chat Station

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.