Slúchadlá sú vyhotovené tak, aby kompletne obopli uši.

Majú kvalitné a zároveň pevné hliníkové spracovanie. Súčasne sme si všimli, že ich spojovací most nie je najtvrdší, resp. celková výplň pri priamom porovnaní nie je taká silná. Nie je to prekážkou, pretože aj tieto slúchadlá sadnú na uši veľmi dobre. Spracovanie kože je hladké a príjemne sa nosia. Za veľkú výhodu považujeme možnosť vybrať si mušľu, do ktorej pripojíme audiokábel. Model H6 je zároveň jediným v teste, ktorý používa výlučne káblové prepojenie so zdrojom audia. Na mušli teda nie je dodatočné ovládanie.

H6-13JS-15_web2016_3_nowat

Mušle sa dajú vertikálne natáčať podľa potreby, zároveň ich dokážete uviesť do tzv. plochého stavu. Je to vhodné na prenášanie a súčasťou balenia je vrecúško na nosenie, napríklad v batožine. Aj keď sadli na hlavu veľmi dobre, pri bezprostrednom porovnaní s ďalším modelom H7 sme skutočne cítili jemný rozdiel. Ten vy pravdepodobne nepocítite a mäkké polstrovanie s jemnou teľacou kožou budete považovať za dokonalé riešenie. Použitá je totiž pamäťová pena. To má vplyv aj na pocit z prítlaku okolo ucha, zároveň aj v lepšom odhlučnení.

H6-13XX-03_web2016_3_nowat

Zvukovo sa nám páčili a veľmi dobré bolo podanie tzv. pseudopriestorového efektu. Pri elektronickej hudbe to príde vhod, najmä v súčinnosti so silným prejavom nízkych tónov. Ku kvalite nemáme nijak výrazné výhrady a všetky tri hlavné zložky boli na seba veľmi dobre naviazané. Výšky aj stredy si zachovávali svoju intenzitu popri nízkych tónoch. Navzájom sa nerušili. Vyzdvihnúť chceme aj výbornú dynamiku basov.

Výhody:

  • kvalita materiálov a spracovania, ľahká konštrukcia, optimálna sila prítlaku, výborný zvuk, efekt rozšíreného sterea

Cena: 399 EUR
Zapožičal: Bang&Olufsen

Verdikt TOUCHIT

Ak chcete kvalitný zvuk a stačí vám základ v podobe prepojenia, slúchadlá BeoPlay H6 sú pre vás.

Parametre a hodnotenie testovaných slúchadiel:

Názov modelu / Technické parametreBang&Olufsen BeoPlay H6
Typdrôtové
Veľkosť meniča [mm]40
Bluetoothnie
Funkcia handsfreeáno
Frekvenčný rozsah [Hz]20 ÷ 22 000
Hodnotenie Výsledky
Vlastné odhlučnenie4/5
Odhlučnenie od okolia3/5
Kvalita reprodukcie5/5
Pomer cena / výkon4/5

Tento článok vyšiel aj v tlačenom májovom vydaní TOUCHIT č. 4/2016 ako súčasť testu slúchadiel, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.