Technologicky uprostred sú vnímané slúchadlá s označením H7.

Polstrovanie mušlí je citeľne silnejšie a aj tu je použitá pamäťová pena chránená teľacou kožou. Pravdepodobne aj to bol dôvod, pre ktorý sme vnímali H7 na ušiach o niečo lepšie. Slúchadlá obopnú celé ucho. Na dotyk sú mušle skutočne jemné. Vnútorné polstrovanie spojovacieho mosta je pevnejšie a tvrdšie, no vôbec ho nebudete pociťovať. Konštrukcia slúchadiel je rovnaká, ako pri modeli H6, a tak ich na hlave prakticky nebudete cítiť. Rozdiel je tu v možnosti pripojenia a ovládaní na mušli.

Okrem káblového prepojenia máte možnosť využiť Bluetooth 4.1 spoj s podporou prenosu cez kodek aptX LL. To znamená, že nepoznáte rozdiel v komforte napríklad pri prechádzaní skladbami a teda latenciou odozvy. Samozrejme, ani pri kvalite zvuku. Tým, že je podporovaný tento kodek, máte o starosť menej. Odpadá tak rozhodnutie o použití kábla pre kvalitnejší zvuk.

H7_Detail_web2016_3_nowat

Vynikajúce je ale ovládanie priamo na mušli. Gestami vertikálne a horizontálne meníte hlasitosť alebo prehrávané skladby a ťuknutím buď prijmete hovor alebo pozastavíte hudbu. Zároveň je to jedno z najlepšie spracovaných ovládaní. Reakcie fungovali na prvýkrát a spoľahlivo. Zároveň máte zvukovú odozvu ako potvrdenie vykonanej akcie.

Zvukovo sa nám tento model páčil o niečo viac. Náš subjektívny dojem z vynikajúceho zvuku umocnilo určite lepšie polstrovanie a dokonalé sadnutie na hlavu. Vyššia cena odzrkadľuje skôr spôsob pripojenia ako zmeny v konštrukcii. Akumulátor umožní napájanie bezdrôtového režimu až po dobu 20 hodín. Slúchadlá nabijete za 2,5 hodiny.

Výhody:

  • lepšie sadnú na hlavu, silnejšie polstrovanie, Bluetooth, dotykové ovládanie na mušli

Cena: 449 EUR
Zapožičal: Bang&Olufsen

Verdikt TOUCHIT

Ak chcete Bluetooth a lepšie polstrovanie, je tu model BeoPlay H7.

Parametre a hodnotenie testovaných slúchadiel:

Názov modelu / Technické parametreBang&Olufsen BeoPlay H7
Typdrôtové / Bluetooth
Veľkosť meniča [mm]40
Bluetooth4.1
Funkcia handsfreeáno
Frekvenčný rozsah [Hz]20 ÷ 22 000
Hodnotenie Výsledky
Vlastné odhlučnenie5/5
Odhlučnenie od okolia4/5
Kvalita reprodukcie5/5
Pomer cena / výkon5/5

Tento článok vyšiel aj v tlačenom májovom vydaní TOUCHIT č. 4/2016 ako súčasť testu slúchadiel, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Luxusné slúchadlá: Bang&Olufsen BeoPlay H6

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.