Spojovací most na tomto modeli je takisto veľmi odolný.

Hliníková konštrukcia je hlavnými prvkami identická s predchádzajúcimi modelmi. Hlavnou zmenou je však vyhotovenie mušlí. Tie sú s prítlakom na uši teda typu supra-aural. Sú menšie, ako u modelov H6 a H7. Prítlak je jemný a takisto ide o dôsledok teľacej kože a pamäťovej peny. Počas testovania boli pre nás zároveň najväčším prekvapením. Slúchadlá typu supra-aural sú pre výrobcu vždy isté riziko. Niekedy môžu mať silný prítlak alebo tlačiť na niektorú časť ucha a pôsobiť nerovnomerne. Tu nič také nie je a H8 sú jedny z najvydarenejších slúchadiel, aké sme kedy skúšali. Premyslená a zároveň pevná hliníková konštrukcia bola ako uliata na našu hlavu a uši.

H8-15JS-02_web2016_3_nowat

Tento model však finančne nestojí ešte vyššie ako predchádzajúce len tak náhodou. Ako jediný v teste má aktívne odhlučnenie okolitého rušenia. Dá sa zapnúť a vypnúť podľa potreby. Máte k dispozícii káblové pripojenie aj cez Bluetooth. Takisto aj dotykové ovládanie na pravej mušli. Akumulátor umožní 35-hodinové použitie s aktívnou funkciou odhlučnenia a káblovom prepojení, 16 hodín cez BT a 14 hodín v kombinácii BT a ANC.

Zvukovo sme nebadali rozdiel medzi modelom H7 a H8. Polstrovanie, ktoré majú prakticky identické, sa postaralo o naše celkové vnímanie spektra zvuku. A zvuk? Hrajú bezchybne, pripravte sa na detaily a dynamický zvuk.

Výhody:

  • menší rozmer, aktívne odhlučnenie, Bluetooth, dotykové ovládanie, prvotriedne materiály a spracovanie

Cena: 499 EUR
Zapožičal: Bang&Olufsen

Verdikt TOUCHIT

Model BeoPlay H8 je typ supra-aural a má aj ANC funkciu. Čo k nemu dodať? Toto sú slúchadlá, ktoré si môžete kúpiť bez toho, aby ste si ich dali na hlavu a vypočuli si ich.

Parametre a hodnotenie testovaných slúchadiel:

Názov modelu / Technické parametreBang&Olufsen BeoPlay H8
Typdrôtové / Bluetooth
Veľkosť meniča [mm]40
Bluetooth4.0
Funkcia handsfreeáno
Frekvenčný rozsah [Hz]20 ÷ 22 000
Hodnotenie Výsledky
Vlastné odhlučnenie5/5
Odhlučnenie od okolia5/5
Kvalita reprodukcie5/5
Pomer cena / výkon5/5

Tento článok vyšiel aj v tlačenom májovom vydaní TOUCHIT č. 4/2016 ako súčasť testu slúchadiel, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Luxusné slúchadlá: Bang&Olufsen BeoPlay H7

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.