Sčasti človek, sčasti stroj.

Dávnejšie zvesti o tom, že aj Facebook pripravuje vlastného virtuálneho asistenta, boli pravdivé. Sociálna sieť oficiálne oznámila novú funkciu, ktorá je zabudovaná priamo v komunikačnej službe Messenger. David Marcus z Facebooku definuje novinku ako „osobného digitálneho asistenta, ktorý je v Messengeri, hľadá informácie a plní zadané úlohy. Je poháňaný umelou inteligenciou, trénovanou a kontrolovanou ľuďmi.

Asistent s krátkym menom M dokáže nakupovať, dohodne doručenie darčekov vašim blízkym, zarezervuje reštauráciu a vyrieši cestovné úlohy, schôdzky a ďalšie. Facebook tvrdí, že M tieto úlohy naozaj zvláda, vďaka čomu je lepšou službou ako konkurenčné produkty Siri, Google Now alebo Cortana. Na akcie virtuálneho asistenta M budú dohliadať vybraní ľudia, ktorí budú zodpovední za to, že rezervácie a nákup produktov prebehne bez chýb a problémov. Aj preto je M sčasti človek a sčasti stroj.

Novú funkciu si budú môcť vyskúšať vybraní používatelia zo San Francisca. Verejná dostupnosť novej funkcie nie je známa, avšak expanzia virtuálneho asistenta bude podľa Marcusa „pomalá„. Sme zvedaví, kedy M ponúkne všetky uvedené funkcie aj používateľov zo Slovenska.

facebook m_nowat

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit