Pokiaľ sa neoneskorí kvôli nedostatku čipov.

Apple plánuje predstaviť MacBook Pro s procesormi Apple M2 Pro a M2 Max ešte v priebehu roka 2022. Tvrdí to Mark Gurman z portálu Bloomberg – podľa jeho slov si Apple stanovil za cieľ oznámiť výkonnejšie MacBooky Pro už na jeseň. Na tému upozornil web 9to5mac.

Pripravované MacBooky Pro budú dostupné vo veľkosti 14 a 16 palcov. Dizajn aj funkcionalita by mali ostať totožné v porovnaní s predchádzajúcou generáciou, ktorá prišla na trh na jeseň 2021. Nie je to prekvapujúce, nakoľko MacBook s čipom M1 Pro/Max priniesol po dlhej dobe výraznejší redizajn, ktorý sa prejavil aj vizuálne a aj z hľadiska väčieho počtu portov, MagSafe nabíjania a lepšej webkamery.

Hlavným zlepšením pripravovaných MacBookov Pro tak budú výkonnejšie procesory a to najmä so zameraním na nárast grafického výkonu v porovnaní so základným čipom M2, ktorý poháňa 13-palcový MacBook Pro (2022) a MacBook Air (2022).

Pripomeňme, že základná verzia procesora Apple M2 prináša 11,56 % nárast jednojadrového výkonu, resp. 19,45 % nárast viacjadrového výkonu. M2 čip v porovnaní s M1 takisto dostal o 35 % vyšší grafický výkon a podporu pre pamäte typu LP5. Zefektívnila sa tiež práca so 4K videom.

Ako už bolo spomenuté, Apple plánuje oznámiť MacBook Pro s procesorom M2 Pro/Max ešte tento rok. Prípadný nedostatok čipov však môže spôsobiť posunutie oznámenia na jar 2023.

Zdroj: 9to5mac

Prečítajte si aj:

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit