Magio pláž na Tyršovom nábreží v Bratislave začína vo štvrtok 11. júna svoju deviatu sezónu. Organizátorom projektu, ktorými sú Telekom a Magistrát Hlavného mesta SR Bratislavy, sa na pravom brehu Dunaja opäť podarilo vytvoriť priestor s letnou plážovou atmosférou a pripraviť aj niekoľko noviniek.

MagioPlaz-12

Na Magio pláž prvýkrát aj loďou

„Naša pláž je už tradíciou a neodmysliteľnou súčasťou leta v Bratislave. Ľudia si zvykli, že si sem môžu prísť oddýchnuť, zašportovať, dobre sa najesť, stretnúť sa s priateľmi alebo tu jednoducho stráviť čas s rodinou vrátane tých najmenších. Prvýkrát sa sem však všetci budú môcť dostať zo Starého mesta priamo po Dunaji – legendárna loď Propeler počas leta rozšíri počet zastávok práve o Magio pláž. “ uviedol Miroslav Majoroš, generálny riaditeľ Telekomu. Loď Propeler bude premávať z osobného prístavu v Starom meste na Magio pláž a späť trikrát za deň päť dní v týždni (streda – nedeľa). Bližšie informácie o preprave loďou a ceny lístkov sú na stránke pláže.

MagioPlaz-3

Projekt Magio pláže ocenil aj Ivo Nesrovnal, primátor hlavného mesta SR Bratislavy, ktorý pri príležitosti jej otvorenia povedal: „Vždy hovorím, že Bratislava má jedinečnú polohu – máme tu hrad, Dunaj a vinohrady. Ale počas leta tu máme ešte niečo navyše! Priestor s letnou plážovou atmosférou, a to takmer priamo v centre mesta. Tento rok sa môžu nielen Bratislavčania, ale aj návštevníci nášho hlavného mesta stretávať na Magio pláži už deviatu sezónu. Verím, že bude minimálne taká úspešná ako jej predchádzajúce ročníky.“

Peter Sagan a technologické novinky

Telekom je lídrom v 4G/LTE pokrytí a jeho najrýchlejšie mobilné pripojenie s rýchlosťami až do 150 Mb/s je dostupné aj na Tyršovom nábreží. Tento rok tu však nadšenci technológií nájdu viac. „Sme partnerom najlepšieho slovenského cyklistu Petra Sagana, ktorý je stelesnením rýchlosti podobne, ako naša 4G sieť. Rovnako ako Peter, aj my neustále posúvame svoje hranice a rozhodli sme sa, že zážitok z mobilného dátovania zdvihneme o latku vyššie.  Vôbec po prvýkrát si tu bude možné vyskúšať mobilné pripojenie budúcnosti s rýchlosťou až 300 Mb/s. Dostupné bude počas leta na jednom zo zariadení v špeciálnej zóne TECHLOUNGE,“ povedal Dušan Švalek, výkonný riaditeľ mass market segmentu Telekomu.

MagioPlaz-4

Zóna TECHLOUNGE bude technologickým a kreatívnym centrom pláže, kde  bude možné vyskúšať si digitálnu televíziu Magio, aplikáciu Magio TV Go, hudobnú službu Deezer alebo zákaznícku aplikáciu Telekom. V samostatnej zóne SONY čakajú návštevníkov novinky z oblasti mobilných telefónov a tabletov, zahrať sa budú môcť aj na populárnej konzole PlayStation 4. Samozrejmosťou je možnosť pripojenia notebookov do elektrickej siete či bezplatné Wi-Fi na celej pláži.

MagioPlaz-7

Návštevníci Magio pláže si budú môcť na špeciálnom cyklotrenažéri virtuálne zmerať sily s Petrom Saganom v časovke na 1 km. Súťaž začne 4. júla, v prvý deň pretekov Tour de France. „Veríme, že Peter si po najdôležitejších pretekoch roka nájde čas na stretnutie so slovenskými fanúšikmi, príde ich pozdraviť a porozprávať sa s nimi sem na Magio pláž,“ dodal Švalek.

MagioPlaz-6

Sprievodný program a nové športy

Ani tento rok nebude na Magio pláži chýbať obľúbené letné kino Bažant Kinematograf. Pestrá filmová ponuka  vrátane premiér čaká návštevníkov od 14. júla do 20. augusta. Start-upové workshopy a prednášky, koncerty, cestovateľské večery, lekcie anglickej konverzácie – to je len časť zo sprievodného programu. Najmenších návštevníkov pláže čaká pravidelný program animátorov z Kids Pointu a tematické programy. Mamičky malých ratolestí sa môžu tešiť na Strollering – cvičenie s kočíkom. Komunitný rozmer Magio pláže zvýraznia podujatia venované znevýhodneným skupinám.

MagioPlaz-14

Možnosti pre šport sú už tradične široké – Magio pláž ponúkne dve ihriská na plážový volejbal a plážový tenis a jedno multifunkčné pieskové ihrisko, crossfitovú zónu s pravidelnými skupinovými cvičeniami s Body Energy klubom, vrátane nových foriem cvičenia ako Crossbox a Pure Bar Form. Zahrať si bude možné stolný tenis, bedminton, minifutbal, petang a šípky. Samozrejmou súčasťou pláže je aj požičovňa športového náradia.

MagioPlaz-9

Vďaka novej aplikácii Magio pláž bude možné rezervovať si ihrisko a získať všetky aktuálne informácie o programe a súťažiach rýchlo a pohodlne aj cez telefón. Dostupná bude pre operačné systémy Android aj iOS.

K dispozícii budú tri bary s kapacitou 500 miest na sedenie, rozšírená ponuka zdravých jedál a Fresh market s čerstvými šťavami a ovocím. Na Magio pláži bude rozmiestnených až 200 ležadiel a poruke je aj letná plážová knižnica.

MagioPlaz-10

Pláž má rozlohu 6990 m2 a na jej prípravu sa použilo 2000 ton piesku, teda približne 75 nákladných áut. Aj v tomto roku je jej dominantou vodná lagúna (tvorí ju viac ako 50 kubických metrov vody) s vodopádom a priestorom na sedenie.

MagioPlaz-11

Magio pláž bude otvorená od 11. júna do 30. augusta 2015. Všetky aktivity vrátane športovísk a letného kina budú tradične pre všetkých bezplatné. Kompletný program podujatí a všetky aktuálne informácie budú počas leta dostupné na stránke www.magioplaz.sk a tiež v novej aplikácii Magio pláž.

Partneri

Zásluhu na otvorení Magio pláže majú aj jej komerční partneri. Hlavným reklamným partnerom je spoločnosť SONY. Reklamnými partnermi sú spoločnosti BVS, Heineken, Kofola, Casa Del Havanna. Partnerom pláže  je spoločnosť Tipos. Mediálnymi partnermi sú TV JOJ, Rádio Expres, SPOLOČNOSŤ 7 PLUS, Zoznam.sk a spoločnosť BigMedia.

MagioPlaz-8

 

 

Pozrite si aj naše video z otvorenia pláže

 

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.