Spoločnosť Apple dokonca žalujú.

Smartfóny iPhone 6 a 6 Plus trápi nová vada. Získala pomenovanie „Touch Disease“ a ako názov napovedá – používateľom nefunguje dotykový displej. Portál TechCrunch informuje, že tento problém má minimálne niekoľko tisíc používateľov, eventuálne aj viac. Niektorí z nich dokonca Apple žalujú.

Touch Disease sa prejavuje nefunkčným displejom, ktorý nereaguje na dotyk. Na obrazovke sa takisto zobrazí šedý pásik. Dočasným riešením problému je správne natočenie telefónu. Je to podobná situácia ako v prípade starých televízorov, ktoré ste pobúchali, chvíľu opäť fungovali, avšak z dlhodobého hľadiska sa problém neodstránil.

Touch Disease sa prejavuje aj šedým pruhom. Zdroj: iFixit

Touch Disease sa prejavuje aj šedým pruhom. Zdroj: iFixit

Apple o chybe vie

Portál iFixit tvrdí, že dôvodom problému je nedostatočná odolnosť telefónu, ktorá sa stala aj základom kauzy „Bendgate„. Pravdepodobne si spomeniete na to, že používatelia po vydaní iPhonu 6 telefón ohýbali, aby ukázali, že sa dá ohnúť. A hoci táto kauza pominula pomerne rýchlo, nedostatočná odolnosť telefónu začína Apple opäť trápiť. Je totiž pravdepodobné, že dôležitý čip, ktorý zabezpečuje dotykové reakcie obrazovky, sa kvôli slabej odolnosti po nejakom čase uvoľní zo základnej dosky a spôsobí Touch Disease.

Sťažnosť na spoločnosť Apple ju dokonca obviňuje z toho, že o chybe vie, ale odmieta ju reklamovať. Sťažnosť takisto tvrdí, že modely iPhone 5s a 5c boli proti tomuto problému chránené a lepšiu odolnosť majú aj aktuálne modely iPhone 6s a 6s Plus.

Bendgate bol pred dvoma rokmi „zábavkou“ YouTuberov. Faktom je, že slabšia odolnosť telefónu spôsobuje nový problém, nefunkčnosť displeja

Zdroj: TechCrunch

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit