Samsung pripravuje nového zástupcu modelového radu odolných telefónov Galaxy XCover.

XCover 5 sme doteraz mohli vidieť vo viacerých únikoch a v rôznych certifikáciách. Novinka sa má údajne dostať na trh niekedy v marci, pričom v Európe by sa mala predávať za cenu v rozmedzí od 289 do 299 eur. V ponuke bude iba v jednej farbe, ktorú Samsung nazýva Graphite Black. 

XCover 5 údajne obsahuje 5,3-palcový displej s rozlíšením 720 × 1 480 pixelov a je chránený ochranným sklom Gorilla Glass 6. Telefón bude samozrejme odolný voči vode a prachu podľa IP68 a do vienka dostane aj vojenský certifikát MIL-STD 810G, ktorý prezrádza, že telefón zvládne používanie aj v extrémnom prostredí. 

Zariadenie bude poháňané čipsetom Exynos 850. Ten doplnia 4 GB pamäte RAM a 64 GB rozšíriteľného úložiska. Myslelo sa aj na podporu Dual SIM. Na zadnej strane sa bude nachádzať fotoaparát s rozlíšením 16 Mpx (f/1.8) s LED bleskom, zatiaľ čo na prednej strane bude k dispozícii selfie fotoaparát s rozlíšením 5 Mpx. Kapacita batérie je 3 000 mAh, s podporou 15W nabíjania. XCover 5 bude mať predinštalovaný Android 11. 

Vzhľadom na to, že ide o odolný telefón, tak aj napriek tomu sú jeho rozmery celkom príjemné – 147,1 × 71,6 × 9,2 mm pri hmotnosti 172 g.

Pár hodín po zverejnení tohto článku bol Galaxy XCover 5 predstavený. Viac informácií na tomto odkaze.

Zdroj: WinFuture

Prečítajte si aj:

Recenzia CAT S52: Najkrajší z odolných smartfónov

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.