Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Od októbra minulého roka sa takmer zdvojnásobil počet ľudí, ktorí prejavili záujem o úver v Sberbank Slovensko cez internet.

Slováci prichádzajú čoraz viac na chuť novému spôsobu, ako prejaviť záujem o úver. Nemusia pritom cestovať na kamennú pobočku, ani volať na špeciálne telefónne čísla. Stačí cez vybrané internetové stránky nechať na seba kontakt, a o všetko sa už postará banka. Práve túto možnosť využíva podľa údajov Sberbank Slovensko čoraz viac spotrebiteľov, aby prejavili záujem o bezúčelovú či refinančnú pôžičku. Za posledných deväť mesiacov sa počet ľudí, ktorí prejavili záujem o úver v Sberbank Slovensko cez internet, takmer zdvojnásobil. „Od začiatku projektu na konci vlaňajška vidíme rastúci trend v prípade prejavenia záujmu o úver cez online formuláre. Kým na začiatku to bol skôr experiment, dnes sa tento spôsob predaja zaraďuje medzi etablované obchodné kanály,“ hovorí vedúci oddelenia CRM & Digital Banking v Sberbank Slovensko Martin Obetko.

Zadanie záujmu o úver cez internet, napríklad na stránke sberbank.sk, ušetrí čas záujemcovi. Takýto spôsob komunikácie je výhodný aj pre banku. „Preto sme sa rozhodli ďalej podporiť tento obchodný kanál,“ dodáva Obetko. Ľudí, ktorí prejavia záujem o bezúčelový úver mojaPÔŽIČKA, alebo o refinančný úver refinančnáPÔŽIČKA cez internet, čaká zaujímavá zľava. Úroková sadzba na ich pôžičke bude až o jedno percento nižšia ako v prípade, keby sa o úver zaujímali na kamennej pobočke. V praxi to znamená, že kým úroky na refinančnejPÔŽIČKE štandardne začínajú na úrovni 6,79 percenta, v prípade prejavenia záujmu cez internet môže záujemca získať úrok už od 5,79 percenta. V prípade úveru mojaPÔŽIČKA majú záujemcovia na kamennej pobočke možnosť získať úver s úrokom od 7,99 percenta. Ak však prejavia záujem o túto pôžičku cez internet, napríklad na stránke sberbank.sk, úroková sadzba bude začínať na úrovni 6,99 percenta.

Prejaviť záujem o pôžičku sa dá priamo na internetovej stránke sberbank.sk v sekcii Osobné financie a podsekcii úvery a financovanie. Záujemcu následne kontaktujú pracovníci Sberbank Slovensko.

Tabuľka s úrokovými sadzbami

 mojaPÔŽIČKArefinančnáPÔŽIČKA
MiniŠtandardMaxi
Účel úveruBezúčelovýBezúčelovýBezúčelovýRefinancovanie spotrebných úverov, kreditných kariet a povolených prečerpaní
Výška úveru (eur)1 000 – 3 4003 500 – 15 40015 500 – 25 0003 500 – 25 000
Splatnosť (mesiace)12 – 6012 – 9612 – 10836 – 108
Úroková sadzba pri prejavení záujmu v kamennej pobočke (od, v %)12,898,297,996,79
Úroková sadzba pri prejavení záujmu online (od, v %)11,897,296,995,79

 

Značky: