Záznam z jazdy sa môže občas hodiť a obzvlášť vtedy, ak príde ku kolízii.

Kamier do áut je na trhu veľa, ale ak nechcete investovať veľa peňazí, prípadne si chcete takéto zariadenie iba vyskúšať, kamera MANTA MM308S BLACK BOX vám môže pomôcť.

Kamera nahráva video v max. rozlíšení 1080 px a disponuje infračerveným prisvetlením v tme, ktoré sa aktivuje automaticky. Je však nedostatočné, podobne ako video. Za denného svetla je obraz dostačujúci a okolie rozpoznateľné, samozrejmosťou je nahrávanie zvuku. S kamerou je možné aj fotiť, v max. rozlíšení 3 Mpx.

Nahrávanie videa je takmer automatické, pri každom pohybe automobilu a súbory sú ukladané v nastavenej sekvencii. V nastaveniach s lámanou češtinou je možné všetko prispôsobiť podľa osobitých potrieb. Súbory sú ukladané na SD kartu (max. 32 GB) a po jej zaplnení sa automaticky premazávajú najstaršie záznamy. Zariadenie má výklopný, 2,4-palcový displej a šesť ovládacích prvkov.

Nabíjanie kamery je pomocou autonabíjačky, ktorá je súčasťou balenia. V balení sa nachádza aj plastový držiak s prísavkou na okno automobilu a návod.

Zapožičal: AGEM Computers
Cena: 20 EUR

Tento článok vyšiel aj v tlačenom májovom vydaní TOUCHIT č. 5/2017, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Značky:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE