Tentokrát potešia používateľov Android Auto.

Mapy od spoločnosti Google patria medzi najpoužívanejšie aplikácie. Používatelia sa na ne spoliehajú aj pri navigovaní v automobiloch prostredníctvom služby Android Auto. V prípade tohto riešenia pre podporované automobily ide o používateľský zážitok, ktorý je niekedy veľmi diskutabilný. Ako však čas plynie, tak aj funkčnosť Android Auto sa zlepšuje. Teraz však do aplikácie Google Mapy pre Android Auto prichádza nový dizajn, ktorý je súčasťou dlhodobej snahy spoločnosti Google spraviť aplikáciu Mapy modernejšou a prepracovanejšou.

Teraz teda prichádza zmena aj na displeje automobilov. Portál 9to5google informuje, že navigačná sekcia Máp, ktorá sa teraz zavádza pre Android Auto, dostáva facelift s novým dizajnom tlačidiel. Okrem toho ponúka aj prehľadnejší dizajn, ktorý pôsobí vzdušnejšie. Zdroj však dodáva, že aktualizácia nie je naviazaná na žiadnu konkrétnu verziu aplikácie, pretože sa zdá, že aktualizácia je zavádzaná na strane servera. To zároveň znamená, že v rovnakom čase nemusí byť dostupná pre všetkých používateľov, hoci majú nainštalovanú najnovšiu verziu Google Máp. Nový dizajn je k dispozícii v Mapách Google 11.104.0100 a Android Auto 10.8.

Mapy Google s novým dizajnom v Android AutoZdroj: 9to5google
Mapy Google s novým dizajnom v Android Auto

Nová verzia aplikácie Mapy zobrazuje v hornej časti informačného panela tučným písmom odhadovaný čas cesty a pod ním vzdialenosť a odhadovaný čas príchodu (ETA). Nižšie sa nachádza tlačidlo na zastavenie navigácie, zobrazenie alternatívnych trás, vyhľadávanie ďalších miest, zobrazenie zastávok na trase a ponuka ďalšie. Táto sekcia bola taktiež dizajnovo prepracovaná. Google z nej odstránil deliacu čiaru, ktorá bola viditeľná v predchádzajúcej verzii. Hoci zmeny sú menej nápadné ako v minulosti, tak nový dizajn je rozhodne modernejší.

Nestáva sa to príliš často, ale zdá sa, že Google zabudol do vlastného operačného systému, tentokrát pre smartfóny, pridať funkciu, ktorú si iOS osvojil už pomerne dávno. V systéme od spoločnosti Apple sa už takmer štyri roky totižto zobrazujú miestne poveternostné podmienky v reálnom čase. Teraz Google túto novinku zavádza aj pre telefóny s Androidom.

Zdroj: 9to5google

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.