Nikdy nie je neskoro na ešte väčšiu konzistenciu.

Spoločnosť Google zvyčajne zavádza zmeny vo svojom dizajnovom jazyku každých pár rokov, ale mnohým aplikáciám trvá mesiace až roky, pokým dobehnú tie najrýchlejšie. 

Android Auto + Google Mapy

Vľavo: Predchádzajúci súbor ikon. Vpravo: Nová sada ikon, Zdroj: Android Police

Ikony tohto štýlu sa začali objavovať v roku 2018 a od tej doby sa stali doslova všadeprítomnými, no stále však existuje niekoľko „zabudnutých“ aplikácií, ktoré na svoje osvieženie dizajnu stále iba čakajú. Medzi omeškané aplikácie môžeme zaradiť aj Android Auto, no najnovšie sa zdá, že v navigačnom rozhraní služby Mapy Google bola ticho aktualizovaná sada ikon.

Rozhranie, na ktoré sa pozeráme, sa zobrazuje pod mapou trasy v Mapách Google, keď je navigácia aktívna. Vtedy sú dostupné tlačidlá pre Nastavenia, Prehľad trasy, Vyhľadávanie popri trase, Ciele a tlačidlo, ktoré umožní Zdieľať cestu. V prípade, pokiaľ sa nepoužíva navigačný režim, pravdepodobne bude k dispozícii iba jedno tlačidlo pre Nastavenia.

Nová sada ikon sa rozšírila na veľké množstvo používateľov, takže je pravdepodobné, že ide o rozsiahlu aktualizáciu. Aktualizácia prebehla na strane servera, takže nie je potrebné aktualizovať na novú verziu Google Máp, alebo aplikácie Android Auto.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Xiaomi Mi Band 5: Inteligentný náramok bude predstavený už 11. júna 

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.