Google Pixel získava futuristické zdieľanie polohy.

Funkcia Live View v Mapách je jednou z najpôsobivejších technológií spoločnosti Google. Prevedie skutočným svetom cez vrstvu AR na obrazovke, ktorá presne ukáže, ktorým smerom je potrebné sa vydať. Je to celkom užitočné, pokiaľ sa nachádzate v neznámom prostredí. Počnúc telefónmi Pixel so systémom Android 11 robí Google túto funkciu ešte pôsobivejšou. Keď s vami priateľ zdieľa polohu, budete sa k nemu môcť navigovať prostredníctvom živého náhľadu.

Pri zdieľaní polohy priateľmi môžete kliknúť na ich špendlík. Pokiaľ máte aktualizáciu dostupnú, mala by sa vám zobraziť možnosť Live View v kruhovom tlačidle na pravej strane obrazovky. Kliknite na túto možnosť pre jej zobrazenie. Následne sa môžete nechať navigovať do cieľovej destinácie. 

Táto možnosť by mala byť užitočná predovšetkým na menej prehľadných miestach, akými sú parky alebo pri nájdení pohybujúcich sa priateľov, pretože je zobrazovaná ich aktuálna poloha. 

Medzi ďalšie funkcie systému Android 11, ktoré sú exkluzívne dostupné pre smartfóny Pixel, patria návrhy inteligentných odpovedí v angličtine, ktoré sa nachádzajú nad systémovou klávesnicou Gboard, návrhy aplikácií v spúšťači a vylepšené nástroje na vytváranie snímok obrazovky, čím Google dobieha konkurenciu. 

Nová funkcia Máp je nateraz exkluzívne dostupná pre zariadenia Pixel, pričom je zrejmé, že by mala byť v budúcnosti dostupná pre všetky telefóny s Androidom.  

Google novú funkciu v Mapách zavádza na strane servera, takže pokiaľ ju nemáte, budete musieť počkať, pokým ju Google nepovolí. Pokiaľ chcete zostať v obraze, pozrite si aktualizácie v Obchode Play alebo získajte najnovší APK súbor z portálu APK Mirror.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Začíname s Androidom: Ako upraviť používateľské prostredie smartfónu na nepoznanie?

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.