Telefón stojí cca 530 EUR. Parametrami sa radí do strednej triedy.

Marshall London. To je názov telefónu, ktorý sa čoskoro dostane na trh. Novinka si žiada pozrnosť najmä tým, že ide o prvotinu spoločnosti Marshall, ktorú väčšina používateľov pozná ako výrobcu hudobného príslušenstva, slúchadiel atď.

Zariadenie má papierovo slabšie parametre. Najmä vzhľadom k cene telefónu. Za 530 EUR získate 4,7-palcový smartfón s IPS displejom a rozlíšením 720p. Štvorjadrový Qualcomm Snapdragon 410 s taktom 1,2 GHz a 2 GB operačná pamäť takisto neohúri. Úložisko má 16 GB a nechýba ani 8MP fotoaparát. Operačný systém je Android vo verzii 5.0.2. S takouto výbavou sa obvykle stretávame v cenovej rovine okolo 200 – 300 EUR.

Hudobný smartfón je však unikátny naozaj vydareným dizajnom a tým, že obsahuje dva výstupy na slúchadlá, dva reproduktory (pravdepodobne pôjde o najhlasnejší telefón na trhu) a zlaté tlačidlo, ktoré slúži na spustenie hudobného prehrávača. Špecialitou je takisto zlaté koliesko, ktorým sa reguluje hlasitosť. Marshall London ponúka aj nadštandardnú softvérovú výbavu. Nechýbajú viaceré hudobné aplikácie, nielen na počúvanie, ale aj na prácu s hudbou.

Telefón sa začne predávať od 21. augusta. Zatiaľ iba vo Švédsku, postupne by sa mal objaviť aj na ďalších trhoch. Výrobca rozdáva k predobjednávkam slúchadlá v hodnote 190 EUR zadarmo.

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit