Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Google predstavila službu Android Pay, ktorá umožní držiteľom debetných, kreditných, firemných či predplatených kariet MasterCard používať ich mobilné telefóny vybavené operačným systémom Android na každodenné nákupy v obchodoch a v rámci aplikácií pre Android. Táto novinka poskytuje držiteľom kariet MasterCard ešte viac možností, ako platiť aj v pohybe pomocou svojich mobilných zariadení.

Podľa aktuálnej správy Federal Reserve zaplatilo mobilným telefónom prostredníctvom platobného terminálu už 39 % ľudí, ktorí bežne využívajú mobilné telefóny na platenie. To dokazuje zvýšený dopyt po jednoduchých a bezpečných spôsoboch, ako realizovať platbu priamo zo zariadenia. MasterCard vybudoval základ pre bezpečné mobilné transakcie, keď pred desiatimi rokmi zaviedol bezkontaktné platby a v roku 2013 dodal digitálnu platformu, ktorá poskytuje dnešné mobilné platobné riešenia.

Dnes je možné platiť bezkontaktne s MasterCard u viac ako troch miliónov obchodníkov v 68 krajinách sveta. Vďaka MasterCard a Android Pay sú platby jednoduché a bezpečné a spotrebitelia tak môžu používať svoje karty kedykoľvek a kdekoľvek. Pre spotrebiteľov i obchodníkov prinesie každý nákup s kartou MasterCard cez Android Pay rovnakú úroveň bezpečnosti, benefitov a garancií ako akákoľvek iná transakcia MasterCard. A navyše je spotrebiteľom poskytnutá ďalšia úroveň ochrany, pretože Android Pay nezdieľa číslo karty s obchodníkom.

„Mobilné platby sa stali bežnou súčasťou našich životov, preto očakávame, že v budúcnosti budú nové zariadenia bežne vybavené funkciami potrebnými pre mobilné platby,“ povedal Ed McLaughlin, Chief Emerging Payments Officer v MasterCard, „so službou MasterCard Digital Enablement Service (MDES) a Android Pay môžeme použiť zabezpečené tokeny k jednoduchému uskutočneniu platieb z pripojeného zariadenia zákazníka.“

„Mobilné platby sú pre Google veľkou prioritou, preto sme pracovali s kľúčovými partnermi, ako je MasterCard, aby sme umožnili ľuďom platiť pomocou telefónov s OS Android jednoducho, bezpečne a s možnosťou voľby a to všetko v rámci Android Pay,“ povedal Pali Bhat, riaditeľ product Management v Google.

Android Pay bude dostupný (s verziou KitKat a vyššie) v USA v nadchádzajúcich mesiacoch. Platobná metóda bude akceptovaná prevažne v popredných amerických obchodoch, reštauráciách, samoobsluhách, u prepravcov alebo na čerpacích staniciach. Pre viac informácií o miestach, kde je možné platiť bezkontaktne, si môžete stiahnuť MasterCard Nearby app alebo navštíviť internetové stránky www.mastercard.com/contactless.

 

Značky: